Uleiul de cocos te scapă de acnee!

4
888

Îmi aduc aminte câte probleme am avut în copilărie cu tenul și asta din cauza faptului că pe la 12-13 ani am fost invadată de coșuri. Matușa mea era cosmeticiană așa că mi-a fost destul de ușor să mă lupt cu ele, însă dacă aceasta nu erau pe bază hormonală, aș fi scăpat mai ușor de ele.

După cum probabil știați,  acnee are la bază mai mulți factori printre ei numărându-se și:

  • regimul de viață nesănătos
  • ten expus la poluare
  • ten deshidratat
  • ten demachiat incorect și îmbibat zilnic cu fond de ten.

Pentru prevenirea şi tratarea acneei renunţă la obiceiurile nesănătoase şi foloseşte măştile naturale, create în confortul casei. O variantă excelentă constă în combinarea mierii cu ulei de cocos .

Iată care sunt toţi paşii acestei măşti:

  1. Amestecă foarte bine o lingură de miere naturală cu o lingură de ulei de cocos virgin.
  2. Aplic-o pe faţă cu ajutorul degetelor, prin mişcări blânde şi circulare. Mierea naturală tinde să se cristalizeze aşa că nu trebuie să aplici prea multă presiune pentru a nu-ţi irita faţa.
  3. Las-o să acţioneze timp de 15 minute şi apoi clăteşte-te din abundenţă cu apă călduţă.

Mierea naturală este recunoscută pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antiseptice, ce o transformă într-o armă ideală în lupta cu acneea. Textura acesteia permite hidratarea tenului până în profunzime şi împiedica astfel apariţia ridurilor. Pe lângă acnee, miere este folosită cu succes în tratarea psoriazisului, a eczemelor şi a petelor.

Uleiul de nucă de cocos conţine structuri moleculare mici, care îi permit absorbţia cu uşurinţă în piele, ajutând-o astfel să devină foarte netedă. Acesta mai conţine şi antioxidanţi, ajutând în lupta cu radicalii liberi.

Foloseşte şi tu această mască şi vei vedea că acneea îţi va dispărea în scurt timp, iar tenul tău va căpăta un aspect mai sănătos ca niciodată! Pentru rezultate maxime aplic-o de cel puţin două ori pe săptămână şi încearcă să renunţi la obiceiurile nesănătoase ce îţi afectează iremediabil tenul: tutun, dulciuri, alcool în exces, nopţi nedormite, mâncare de tip fast-food, etc. De asemenea, bea cât mai multă apă, pentru a permite alungarea tuturor toxinelor din corp.