Trebuie sa sustinem gimnastica!

4
731
gimnasia-ritmica
gimnasia-ritmica

Gimnatica este unul dintre cele mai grele sporturi care se practica la nivel mondial, incat a ajuns sa fie un sport olimpic de peste zeci de ani, iar cei care efectueaza acest tip de activitate trebuie sustinuti si incurajati pentru a obtine o performanta si pentru a-si gasi adevarata valoare.

Cei mai multi dintre noi am auzit sau am vazut zecile de reportaje in care vechii gimnasti nu se pot intretine, cu toate ca au facut ca Romania sa fie bine vazuta in intreaga lume. Genul acesta de persoane ar trebui recompensate intreaga lor viata pentru devotamentul si dedicatia cu care au practicat acest sport si nu ar trebui sa fie uitati nici de cei mai tineri dintre noi. Prin acest aspect ma refer la faptul ca statul trebuie sa le acorde o pensie mult mai mare decat cea pe care o au, deoarece in timpurile de glorie acestia au reprezentat cu mandrie tara si au reusit sa dea un plus de valoare acesteia.

Indiferent de forma in care este realizata, gimnastica la bara, gimnastica ritmica sau artistica, gimnastica reprezinta una din cele mai frumoase activitati pentru cei pasionati, reprezinta uneori intreaga viata a celui care o practica, iar statul nu face nimic pentru a-i ajuta pe cei mai buni sa obtina performanta.

Cu totii stim ca urmeaza marile campionate europene de gimnastica, moment in care ar trebui sa ne sustinem participantii, sa ne sustinem gimnastii pentru ca acestia sa simta ca realizeaza o munca cu mandrie, ca efortul lor nu este in zadar si ca pasiunea ajunge sa fie fructificata la cote maxime. Gimnastica presupune un mare efort, presupune o munca nu doar in cadrul orelor de antrenament, ci si acasa, presupune parcurgerea celor mai noi tehnici de gimnastica, a celor mai noi metode de reusita, presupune un efort fizic dublu, mai ales pentru cei care ajung la mondiale.