Tratamente naturiste împotriva căderii părului

6
1062

De câteva luni mă confrunt cu o problemă care îmi da mari bătăi de cap și care a devenit foarte enervantă: îmi cade foarte tare părul. știu că e normal că în fiecare zi să îți cadă cam 100 de fire, însă mie cu siguranță îmi cad mult mai multe fire de păr. Inițial nu m-a deranjat atât de tare, însă acum a devenit extraordinar de stresant să fie toată casă numai păr.

Am tot schimbat șampoanele în speranța că ele sunt cauza căderii în exces de păr, dar nu a fost așa, îmi cădea în continuare foarte mult păr, așa că am apelat la planul B- tratament naturist. Cu toate că homeopatia și tot ce ține de tratamente naturiste este un subiect destul de controversat, eu cred în astfel de tratamente și tocmai din această cauza am căutat câteva remedii naturiste pentru căderea părului.

Știu că această căderea a părului este o problemă care afectează tot mai multe femei, de toate vârstele insa pentru mine a devenit un stres. Cauzele sunt multe: stresul, o alimentaţie săracă în proteine, dereglare hormonală, folosirea frecventă a uscătorului de păr, a ondulatorului, a plăcii de întins părul, strângerea zilnică a părului într-o coadă de cal şi multe altele.

  • Mască din ulei de măsline şi gălbenuş de ou

Un tratament foarte eficient împotriva căderii părului este cel format din două linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie. Masca formată se aplică pe păr (se masează scalpul) şi se lasă 40-50 de minute să acţioneze. Este indicat să-ţi acoperi părul cu un prosop. După, se şamponează şi se dă părul cu balsam.

Uleiul de măsline este un ingredient important şi în alte tratamente. De exemplu, masaţi părul cu ulei de măsline seara, înainte de a merge la culcare, iar dimineaţa spălaţi bine părul cu şampon. Uleiul de măsline se poate folosi şi în combinaţie cu usturoiul sub formă de mască, se lasă pe păr timp de 3-4 ore, după care se spală părul cu şampon.

  • Usturoiul

Un alt remediu pentru căderea părului este masca din 2-3 căţei de usturoi pisaţi, 3 linguriţe de miere, 1 lingură de ulei de ricin, 3 gălbenuşuri şi 5 linguriţe de ulei de măsline. Aplică acaestă mască pe tot părul şi dormi cu ea toată noaptea. Dimineaţa, spală bine părul cu şampon.

  • Vitamine

O altă metodă de combatere a căderii părului este cea care rezolvă problemele din interior. Pierderea podoabei capilare poate fi provocată de nivelul scăzut de cupru din organism. Bea zilnic suc de morcovi sau un suc format dintr-o banană, miere, iaurt şi lapte degresat. De asemenea, poţi consuma timp de 2-3 săptămâni un suc din oţet de mere şi un pahar cu apă.

  • Ulei de ricin

Uleiurile de ricin sunt ideale pentru masajul pielii capului în vederea împiedicării căderii părului și pentru regenerarea lui. După masajul scalpului cu ulei de ricin, se lasă câteva ore să acționeze asupra pielii, acoperind capul cu un prosop si apoi se spală părul.

  • Ceaiul de coada șoricelului

Ceaiul de coada șoricelului are proprietăți antiinflamatorii și epitelizante. Decoctul preparat din 50g plantă la 1l apă se folosește extern, aplicat pe pielea capului sau pentru clătire.