Totul despre Facebook

5
1321
Facebook

Acum ceva timp, reteaua de socializare Facebook, mai bine zis cei ce lucreaza la aceasta, au anuntat doua mari schimbari care sa arate natura diferita a companiei cu privire la natura intimitatii utilizatorilor sai. Primul anunt a fost dat in legatura cu faptul ca Facebook incurajeaza noii utilizatori sa-si imparta parerile si toate postarile doar cu prietenii pe care ii au deja in lista, mai degraba decat cu publicul general, prima lor alegere.

Pentru utilizatorii deja existenti, compania planuieste sa dea drumul la dinozaurul intimitatii pentru a face o verificare ca la carte care sa le reaminteasca oamenilor despre modalitatea in care acestia impartasesc informatii in stanga si in dreapta. Angajatii de la Facebook spun ca folosind un animal disparut de mult ca si simbol pentru intimitatea postarilor nu este un mesaj subtil, ci pur si simplu un icon la care utilizatorii retelei de socializare reactioneaza foarte bine.

Intre timp, cel de-al doilea anunt al Facebook indica masura in care angajatii retelei cred ca se simt confortabil utilizatorii retelei in legatura cu impartasirea fiecarui lucru micut care se intampla in viata lor. Facebook dezvolta o noua aplicatie pentru smartphone-uri care le poate activa microfoanele utilizatorilor si de a asculta cam ce se intampla in jurul lor pentru a identifica cam ce tipuri de muzica asculta si la ce programe TV se uita in fiecare zi.

Rasplata pentru utilizatori in permiterea ca Facebook sa traga cu urechea este faptul ca gigantul de socializare va fi capabil sa adauge o mica eticheta la actualizarea statusurilor utilizatorilor care sa mentioneze ca acestia vizioneaza serialul “Games of Thrones” in timp ce-si exprima sus si tare fericirea sau disperarea legata de inaltarea fundalului sexual redat la TV in zilele noastre. Aceasta trasatura este una optionala, ceva ce compania vrea sa sublinieze in anuntul sau. Insa Facebook pare sa nu realizeze ca in aceste zile, oamenii pot sa nu fie foarte incantati de faptul ca reteaua de socializare o sa le preia controlul smartphone-urilor si sa inceapa sa ii asculte in mod implicit.