Teama de a fi in centrul atentiei unui fotograf – cum impaci nevoia cu trendul fotografiilor

5
536
fotografie
fotografie

Actual sa iti faci un selfie este mai mult decat  un banal al cazului. Toata lumea o face, toata lumea isi doreste asta. Mai rau e cand te simti ca si urmarit de ceva, cand te trezesti chipurile cu acel cineva pe urmele tale – fotograful. Iti suna hilar? Nu acelasi lucru il vei spune cand ai un eveniment foarte important, gen nunta.

Am participant si eu la nunti cat sa imi fac o parere despre asta. Am invatat cat de important este sa iei deciziile corecte si cum pana si cele mai mici detalii fac marile diferente. Am descoperit ca daca nu ai pretentii in primul rand de la tine atunci nu mai faci absolut nimic; ajungi sa angajezi de asemenea persoane chipurile pricepute care nu au pretentii de la munca in sine. In fine, cert este ca iti vine destul de greu cand stii ca ai un fotograf pe “urmele” tale. Ai mereu impresia ca ai dori sa fugi, sa poti sa ai si tu o grimasa pe fata, sa poti sa iti exprimi o frustrare sau pur si simplu sa faci ceva riduri de expresie sa iti mai intinzi fata de la atat de mult timp stat in postura de manechin, statutie sau cum vrei tu sa spui.

Am intalnit si cazuri ale celor care parca fugeau de propria nunta, din disperarea ca ochii unui fotograf, ca si obiectivul de altfel, sunt pe urmele ei sau ale lui. Acestea sunt de regula persoane mai timide. Nu conteaza nici asta. Conteaza ca rezultatul ca si fotografii de nunta sa fie decente in sensul in care nu te vei expune in mod ostentativ, nu vei incerca sa pozezi exagerat, cum nici nu vei incerca sa fugi de asta.

Alegi un fotograf nunta, Constantin Butuc de ce nu, il chemi la intalnire si de aici si pana la a bate palma mai ai ceva praguri de trecut. Nu uita sa ii spui exact ceea ce iti doresti si ce stil te caracterizeaza. Poate ca suna un pic stupid sau ciudat insa exista si aici o tactica; pana la urma daca este sau nu un profesionist atunci gaseste el o modalitate de a impaca toate partile. Spune-i ca nu doresti sa fii urmarita sau nu doresti acele fotografii impuse parca cand el te regizeaza. Si daca doreste sa surprinda naturalul sa se faca cat mai putin placut.

Exista si un plan psihologic in asta. Fotograful trebuie sa iti inspire incredere si sa il vezi pur si simplu ca pe un invitat la petrecere.