Steve Jobs (2015)

Omul care a schimbat lumea

3
2122
Steve Jobs

În urmă cu 2 ani, mai exact în vara lui 2013 apărea în cinematografele din întreaga lume primul film biografic a lui Steve Jobs, omul care a schimbat lumea la propriu – jOBS.

Rolul lui Steve Jobs din 2013 era interpretat de Ashton Kutcher care din punctul meu de vedere nu avea ce căuta într-un film de acest gen. Nu semăna deloc cu Steve și cred că din acest motiv atunci când am văzut filmul și citind și cartea înainte de a vedea filmul, am avut senzația că acest Steve Jobs nu este Steve, ci doar un om care și-ar dori să fie ca el, să aibă o viață ca a lui.

Cam acum 1 an, cred, au apărut primele zvonuri cu privire la cel de-al doilea film biografic a lui Steve Jobs în care mi-am pus toate speranțele, actorul, Michael Fassbender aducând destul de bine cu Steve.

Am așteptat cu nerăbdare lansarea oficială a filmului Steve Jobs în cinematografele din România, motiv pentru care aseară, a fost seara în care mi-am amintit cu plăcere de cele mai importante momente din cariera lui Steve Jobs, omul care într-adevăr a schimbat lumea și fără de care acum nu aveam iPhone-uri, iPad-uri, iPod-uri, Macbook-uri și iMac-uri.

Nu știu câți dintre voi au citit cartea biografică a lui Steve Jobs scrisă de Walter Isaacson sau câți s-au documentat despre viața profesională și personală a acestuia.

Noul film, Steve Jobs, scris de scenaristul Aaron Sorkin și transpus în lumina reflectoarelor de Michael Fassbender, scot în evidență cele mai importante momente din cariera lui Steve Jobs, 3 la număr și anume:

  • 1984 – lansarea lui Macintosh
  • 1988 – lansarea lui NEXT
  • 1998 – lansarea primului iMac.

Aaron nu a uitat nici de relația pe care Steve o avea cu fiica sa, Lisa, și pe care foarte mult timp nu a recunoscut-o, susținând faptul că mama ei s-ar fi culcat cu 28% dintre bărbații din America; numele Apple Lisa ar fi fost o simplă coincidență și că nu a botezat calculatorul după numele ei. Mult timp după, abia în 1998, înainte de lansarea primului iMac a recunosc acest lucru.

Inspirat de fiica sa care a venit la evenimentul de prezentare cu un Walkman la gât, Steve Jobs i-a promis că în curând îi va crea un dispozitiv în care își va ține peste 1000 de piese în buzunar, așa luând naștere iPod-ul.

Din film nu lipsesc nici Steve Wozniak, cofondator al Apple şi vechi prieten al lui Jobs sau John Sculley, CEO-ul companiei între 1983 şi 1993.

Steve Jobs(2015) este un film admirabil, dar, dacă eşti în căutare de entertainment ţi-ar putea părea dificil şi insuficient de distractiv.

Spre deosebire de cel din 2013, noul film biografic cu și despre Steve Jobs mi-a plăcut foarte mult, apropiindu-se destul de mult de viața acestuia.

Singurul minus al filmului este finalul care se termină brusc, la fel ca și finalul celui din 2013.

P.S – mi-ar fi plăcut să văd aseară mai mulți oameni la cinematograf.