Sfaturi utile pentru a mări durata de „viață” a bateriei laptopului.

6
718

Acestea sunt principalele metode prin care bateria laptopului poate să aibă o viață mai lungă.

Cred că cele mai importante gadget-uri din viața mea  sunt telefoanele, indiferent cât de performant este, și laptopurile. Pentru a putea fi pe deplin mulțumiți de acestea, trebuie ca ale să aibă și o autonomie bună a bateriei. Recunosc, acesta a fost criteriul după care mi-am ales noul telefon, Samsung Galaxy S5. Am renunțat la iPhone pentru el!

Laptopul de pe care tastez zi de zi pe site este un HP 550, pe care îl am de vreo 4 ani dar de care sunt mulțumită, cu toate că s-a transformat într-un desktop.

Pentru a nu păți ca mine, vă recomand câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmați pentru a mări durata de viață a bateriei.

  1. Activează modul Save – Indiferent dacă ai Windows sau Mac, ai posibilitatea să activezi modul Save care te ajută să economoseşti energia. Tot ce trebuie să faci este să îl activezi din Control Panel/Power Options, pentru Windows, sau Open Energy Saver Saver Preferences, pentru Mac.
  2. Scoate discurile pe care nu le foloseşti – calculatorul consuma multe energie atunci când citeşte un disc, astfel dacă vrei să prelungeşti viaţa bateriei tale îţi recomandăm să scoţi din hard drive discul pe care nu îl foloseşti.
  3.  Deconectează perifericele – dispozitivele precum webcam, USB sau carduri wireless consumă multă baterie. Ca să mai salvezi un pic din puţina energie este bine să dezactivezi Bluetooth-ul şi Wi-Fi-ul.

Articolul integral îl puteți citi pe Mobile247.ro.