Sfaturi pentru inchirierea unei masini

0
584
evorent.ro

La un moment dat oricare dintre noi este pus in situatia de a inchiria o masina. Fie ca e vorba de o ruda care se vine din strainatate in concediu si are nevoie de un mijloc de deplasare, fie ca masina personala s-a defectat si pe perioada cat sta in service este nevoie de un autoturism, situatiile in care inchirierea unei masini este necesara sunt din cele mai diverse. Poate fi vorba chiar si de o excursie, un asa-numit “road trip” pentru care nu vrei sa folosesti masina personala. Optiunea inchirierii este astfel cea mai indicata.

Trebuie totusi sa fii atent la firma de inchirieri masini pe care o alegi. O alegere inteleapta inseamna o firma de inchirieri cunoscuta, cu un renume format pe aceasta piata, chiar daca exista o mare concurenta in acest domeniu. Personal, in momentul in care am avut nevoie de un serviciu de inchiriat masini am apelat la cei de la Evorent, direct de pe site-ul lor – www.evorent.ro.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este si modul si conditiile de returnare a masinii. Trebuie sa te informezi cu privire la ce anume se intampla daca intarzii sa aduci masina, cum se face taxarea – in unele cazuri este la ora, in altele este la zi, depinde de politica firmei.

Internetul predomina si in acest sector. Cum nisa de inchirieri auto prospera tot mai mult la noi in tara, oportunitatea rezervarii online a fost fructificata de majoritatea acestor tipuri de firme. Se ofera serviciile si autoturismele disponibile la distanta unui click – cum se spune.

Desigur principalul motiv pentru care inchiriezi este si personal. Trebuie sa stii exact de ce tip de masina ai nevoie. Firmele de inchirieri auto pun la dispozitia doritorilor autoturisme berline, tip break, SUV-uri, masini de familie si chiar microbus-uri – potrivite pentru fiecare nevoie.

Varsta este uneori un criteriu de respectat in momentul in care se inchiriaza o masina. Unele firme de inchirieri auto impun regula ca persoana care inchiriaza sa aiba minim 21 de ani impliniti, altele nu au aceasta regula. Pe langa aceasta, mai exista si alte clauze si conditii in contractul de inchiriere la care trebuie sa fii atent. In cele din urma conteaza usurinta cu care reusesti sa inchiriezi o masina. Daca trebuie sa parcurgi prea multi pasi si timpul te preseaza, trebuie sa gasesti urgent o masina de care sa te servesti. Astfel trebuie sa cauti o firma de la care sa poti inchiria cat mai simplu si cat mai rapid.