Mai multă securitate, mai multă liniște!

4
1676

De curând, o prietenă de a mea, mămică de ceva vreme, m-a sunat foarte supărată din cauza bonei cu care a fost nevoită să lase copilul pentru că a trecut perioada de 2 ani pentru creșterea copilului dată de stat. Mămicile sigur au înțeles despre ce vorbesc! 🙂

E clar că întotdeauna copilul tău va fi cel mai bine crescut și portejat de tine, însă, în astfel de cazuri când nici unul dintre părinți nu poate stau sau nu ai vreo bunică, mătușă cu care să lași copilul, faci compromisul de a apela la o bonă.

Tipa a venit cu o super recomandare, tocmai de asta au și luat-o. Trecând peste toate astea, Adina, prietena mea, trăiește cu senzația că bebelina ei nu este deloc îngrijită, că domnișoară stă toată ziua la TV sau cu telefonul în mână, în loc să aibă grijă de copil și mai ia și o căruță de bani.

Din vorbă, în vorbă i-am sugerat că singurul mod în care se poate convinge dacă lucrurile sunt ok la ea acasă este să-și instaleze niște camere spion prin casă. Nu vă imaginați că i-am recomandat să-și transforme apartamentul în apartamentul lui 007.

De ce i-am recomandat acest lucru?

Păi pentru că am văzut destul de multe cazuri de copii sau bătrâni maltratați de cei care trebuiau să aibă grijă de ei, bone sau asistente și îngrijitoare, așa că prin montarea unei camere spion sau a unui simplu microfon ascuns te poți asigura că totul decurge bine. În plus, dacă apare ceva, ai posibilitatea să mergi la poliție și vei avea și toate dovezile de care este nevoie.

La fel se poate întâmplă și în cazul unei infidelități, când poți să folosești probe video sau audio.

Da, cred că m-am uitat prea mult la emisunuea “Ochiul din Umbră”:)) însă, uneori, echipamentele de spionaj te pot ajută chiar și atunci când nu vrei să testezi ceva, dar îți iei măsuri de precutie.

De aceea au apărut tot mai multe persoane care folosesc mini camere în mașină sau în casă, în cazul în care cineva încearcă un jaf. Ele pot să fie activate printr-un senzor de mișcare și vor înregistra doar atunci când apare un eveniment neprevăzut. Camerele transmit prin Wi-Fi sau GSM și înregistrează imagini HD pe carduri de memorie, în timp ce microfoanele au raze de acțiune destul de mari, pentru a acoperi toate nevoile.

Voi ați folosit vreodată camere spion? Dacă da, în ce situații?