Se vand pacienti ca painea calda!

0
513
pacienti
pacienti

Stitile in care sunt adusi in discutie cei mai multi pacienti ai cabinetelor medicale se pare ca ocupa un rol destul de important in conturarea unei imagini mai putin pozitive asupra Romaniei in spatiul european, incat acestia au ajuns sa fie vanduti ca painea calda intre medicii de familie.

Considerata a fi o problema majora cu care se confrunta o parte sistemul medical din Romania, vanzarea pacientilor se pare ca este o afacere destul de profitabila, astfel regasim pe internet si in presa scrise fel si fel de anunturi in care sunt scoase la vanzare cabinete medicale cu tot cu pacienti.

Pentru a vinde un cabinet medical este nevoie si  de acordul asiguratilor, incat acestia constituie elementul pentru care medicii de familie inca mai au un rol in mediul sanatatii publice. Vinderea sau cumpararea de praxis consta in treaga afacere construita, de la infrastructura, constructie, echipamente medicale si pana la lista de pacienti.

Se vand pacienti ca painea calda!

Conform uner cercetari date spre publicare un pacient se vinde in spatiul public cu o valoare de la 8 la 14 euro, asigurand un profit de mii de euro pentru doctorul care isi vinde lista de pacienti. Considerata a fi infractiune, in Romania se pare ca nimeni nu isi asuma vina pentru efectuarea acestor tranzactii ilegale.

Vinderea pacientilor ca painea calda presupune o evaziune fiscala mult mai mare decat in cazul ciubucurilor chelnerilor, un alt subiect de actualitate, dar care nu este pus sub supraveghere de organele financiare, care ar trebui sa controleze acei medici de familie care se lanseaza in asemenea afaceri, fara a cere acordul pacientilor.

Majoritatea tranzactiilor cu pacientii au loc prin intermediul telefonului sau prin intermediul retelelor de socializare, incat un medic debutant cu suficienti bani isi poate achizitiona peste noapte o intreaga lista de pacienti, cu care sa isi asigure finantarea de la stat.