Ruby, mielul modificat genetic de cei de la INRA

3
1595
ruby lamb

INRA a modificat genetic un miel pe care l-au botezat Ruby.

 

Cei de la INRA au ales sa modifice genetic un miel, pe care l-au numit Ruby pentru a observat impactul implanturilor asupra persoanelor cu insuficienţă cardiacă.

ADN-ul mamei a fost modificat cu o GFP (proteina fluorescenta verde), producand astfel modificari vizibile la nivelul tesutului epitelial. GFP-ul a fost inoculata in epiderma mamei si a devenit transparentă, iar acidul dezoxiribonucleic a capatat o nuanta mult mai puternica. Aşadar, pe baza transformarilor suferite de proteina, cercetatorii pot sa analizeze si sa examineze transplanturile de inima.

Conform comunicatului  de presa publicat in urma raportului intocmit de “Le Parisien” se afirma faptul ca Ruby a fost transferat din laborator ca un act rau intentionat intreprins de angajati. De asemenea, agentia INRA spune ca a suspendat persoana responsabila. Din alt punct de vedere, anchetatorii suspecteaza un cercetător care ar fi fost capabil sa isi pacaleasca superiorul sa semneze un document ca animalul sa fie trimis la abator.

Adevarat sau nu, autoritatile franceze sustin in continuare faptul ca miel modificat genetic a fost vandut si dat intentionat spre consum oamenilor.