Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron

5
1257

Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron.

The Avengers: Age of Ultron (Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron) a avut avanpremiera pe 23 aprilie la Grand Ultra din Băneasă. O nouă sală de cinema care merită câteva rânduri! Este un black box, cu ecran edge, cu o rezoluţie 4K şi un sistem audio unic în România, care se numeşte Dolby Atmos. Mai exact, sunet 3D, 128 de sunete distincte care pot fi auzite şi 52 de boxe în toată sala. Este o experienţă audio şi vizuală care merită să fie trăită.

Revenind la film, “Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron” este produs de Studiourile Marvel şi este distribuit în România de Forum Film Romania. Este disponibil în cinematografe în varianta 2D, 3D şi IMAX 3D.

Pelicula este regizată de Joss Whedon şi din distribuţie fac parte  Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Cobie Smulders, Anthony Mackie, Hayley Atwell, Idris Elba, Stellan Skarsgård, James Spader şi Samuel L. Jackson.

Eroii Omul de Oţel, Căpitanul America, Thor, Incredibilul Hulk, Văduva Neagră şi Ochi de Şoim trebuie să facă faţă unor serii de provocări foarte grele şi trebuie să lucreze împreună pentru a salva lumea de planul diabolic al lui Ultron.

Ultron a luat naştere în laboratorul Omului de Oţel care îşi dorea să construiască o armată care să menţină pacea pe Pământ. Robotul însă, dotat cu o inteligenţă artificială foarte puternică, percepe oamenii, în special pe Răzbunători, ca fiind cei mai mari duşmani ai planetei. Ultron îşi construieşte o armată foarte puternică şi are de partea lui şi puterile incredibile ale doi fraţi gemeni, Pietro Maximoffs, care este foarte rapid, şi Wanda Maximoffs, care poate manipula mintea şi energiile. Gemenii îl consideră pe Omul de Oţel responsabil pentru moartea părinţilor săi şi vor să îl omoare.

Răbunătorii trebuie să reziste să stea împreună şi să nu se lase manipulaţi de Wanda, care se joacă cu mintea lor şi încearcă să îi dezbine, asta în timp ce Ultron nu ezită să îi atace. Eroii Pământului îşi dau seama că Ultron încearcă să îi dezbine şi încearcă să rămână împreună, deşi le este foarte greu fiind manipulaţi de Wanda. Astfel, ei se retrag la ferma lui Ochi de Şoim, unde află că super eroul ara o familie secretă şi că soţia lui este însărcinată. Thor alege să plece să se întâlnească cu Dr. Erik Selvig pentru a înţelege mesajul pe care l-a primit în timpul unei halucinaţii.

În acest timp, Utron se duce la Seul, în Coreea de Sud, unde o obligă pe dr. Helen Cho, prietena lui Banner (Hulk), să îi creeze un corp perfect folosind tehnologia ei de a crea ţesuturi sintetice.

În timp ce Ultron încerca să îşi uploadeze conştiinţa în corpul uman artificial, Wanda reuşeşte să îi citească mintea şi află planul diabolic de a distruge omenirea. Fraţii gemeni se întorc astfel împotriva lui Ultron.

Eroii Pământului pornesc în urmărirea lui Ultron pe care vor să îl oprească să se uploadeze în corpul perfect. Rogers, Romanoff şi Barton reuşesc să pună mâna pe trupul sintetic, dar Ultron o răpeşte pe Romanoff. Corpul ajunge pe mâna lui Stark, care îl uploadează pe J.A.R.V.I.S în trup. Apare Thor care şi-a dat seama de înţelesul halucinaţiei apocaliptice pe care a avut-o şi care ajută la activarea trupului sintetic în care J.A.R.V.I.S a fost încărcat. Thor le-a spus eroilor că piatra din fruntea robotului este Piatra Infinitului şi acest lucru i s-a arătat în viziune. Acum, cu ajutorul robotului şi a fraţilor Maximoffs, eroii trebuie să salveze planeta şi să îl distrugă pe Ultron.

Filmul este foarte complex şi pune în evidenţă fiecare personaj. Omul de Oţel este mai ambiţios ca nicioadată, Romanoff şi Banner trăiesc o poveste de dragoste imposibilă, Thor dovedeşte că pe cât e de amuzant, pe atât poate să fie şi de înţelept, el jucând un rol important în planul de salvare al lumii, iar despre Ochi de Şoim aflăm că are o familie secretă despre care nimeni, în afară de Romanoff, nu ştia nimic.

Cum se termină lupta dintre Bine şi Rau, cum reuşesc Eroii Pământului să îl învingă pe Ultron şi cu ce preţ vă va impresiona! Este film de acţiune cu efecte speciale deosebite, dar are şi puţin romantism, pe alocuri este foarte amuzant şi chiar filozofic!