Radio 21 lansează Manifestul Portocaliu al sincerității #portocaliuepebune

7
2354

Cred că ați observat și voi că timp de două săptămâni Bucureștiul a fost invadat ”în portocaliu” – chipuri vopsite, costume stranii, teatrale  – care au relaționat într-un mod sincer, amuzant, cu atenție pentru nevoile celor din jur cu bucureștenii preocupați de grijile cotidiene. Cu un astfel de personaj m-am întalnit chiar la începutul lunii octombrie, mai exact pe 1 octombrie, când a avut loc cea mai importantă conferință de Social Media din România, Webstock. Îmi aduc aminte că începusem să fac glume pe seama lui, întrebându-l cât și ce a băut de a ajuns așa de icteric.

De fapt, încă nu înțelegeam mesajul acelui tip vopsit în portocaliu care căra după el o perfuzie la fel de portocalie ca și el, până când astăzi …  Radio 21 lansează Manifestul Portocaliu al sincerității.

Într-o campanie unică în România, echipa de tineri a Radio 21 lansează un manifest al sincerității, un îndemn la autenticitate și sinceritate pentru generația care e prea ușor etichetată, care e speriată  că singura șansa de supraviețuire e încadrarea – împotriva voinței – în niște tipare prestabilite.

Prin liderii săi, Bogdan Ciudoiu și Shurubel, echipa Radio 21 lansează astăzi Manifestul Portocaliul al Sincerității, odată cu o mișcare socială care își propune să încurajeze tinerii să se expună în spațiul public așa cum sunt ei, fără teama de judecata celorlalți, o mișcare socială care va milita pentru valorizarea bunului simț și a calităților care fac ca fiecare persoană să fie cu adevărat specială, autentică.

Și eu m-am alăturat campaniei lor întrucât în ziua de astăzi foarte puțini tineri știu să spună lucrurilor pe nume, să fie naturali și să spună exact ceea ce gândesc fără a se feri de unul și de altul. În clipa de față societatea în care trăim nu este atât de deschisă încât dacă cineva află că ești gay, faci videochat, ai prea multe piercing-uri și tatuaje, te judecă! E timpul să schimbăm aceste mentalități!


 

În semn de mulțumire, baieții mi-au făcut un videoclip care mi-a adus zâmbetul pe buze: “Trinitrotoluen, dragilor”

Videoclipul de prezentare a Manifestului #portocaliuepebune