Planeta noastra are un steag

2
821
Steagul pamantului
Steagul pamantului

Ar trebui ca planeta noastra, sa aiba un singur steag, care sa ne reprezinte ca fiind uniti? In lumea noastra, in care exista 197 de tari recunoscute, cu numeroase limbi si dialecte, in care exista numeroase culturi si subculturi, in care populatia este intr-o continua schimbare, este putin cam complicat sa apreciem at de mult suntem uniti intre noi.

Si totusi, in timp ce ne indreptam privirea spre cer si spre sistemul nostru solar, dar si dincolo de acestea, poate chiar avem nevoie de un simbol, un steag, pentru a reaminti celor care sunt sau nu dincolo de orizontul nostru de cunostere, ca impartasim o cursa comuna si  o singura casa: Pamantul.

Un student suedez, Oskar Pernefeldt, a avut ca subiect principal pentru teza de absolvire- drapelul international al Planetei Pamant, iar acest lucru a devenit destul de viral in mediul online. Studentul isi doreste ca steagul sa fie folosit in reprezentarea planetei noastre atunci cand este necesar – fie ca e vorba de o calatorie in spatiu, sau au loc miscari referitoare la planeta, cum ar fi incalzirea globala – si pentru oamenii care n-au nimic impotriva unei identitati nationale.

Aspectul propus este unul destul de simplu, dar plin de simbolism. Acesta se compune din sapte cercuri centralizate, albe, stabilite pe un fundal albastru. Acestea sunt doua culori foarte pasnice pentru ochiul nostru si nu sunt foarte diferite de drapelul Organizatiei Natiunilor Unite. De asemenea, cercurile, care sunt echilibrate intr-un mod evident, sunt acceptate ca fiind o sursa de liniste.

Impreuna, cele sapte cercuri reprezinta cele sapte continente ale Pamantului (chiar daca in mute culturi se accepta ca existand intre 4 si 8 continente, sau mai multe). Cercurile amintesc de simbolul pentru Jocurile Olimpice, iar culoarea albastra reprezinta culoarea Oceanului Planetar.

Designul de suprapunere a cercurilor reprezinta o unitate intre mai multe natiuni ale lumii, evocand sentimente de inflorire sau de natura, in general. Acest lucru este unul adecvat deoarece suntem singura planeta cunoscuta ca fiind capabila de a crea conditii pentru a sustine viata.