Netflix – ne prelungim sau nu abonamentul?

5
2563

In urma cu o luna, mai exact pe 6 ianuarie ajungea si in Romania, Netflix, cel mai asteptat streaming video.

Prima luna de abonament pe Netflix a fost gratuita, asa ca tot romanul, cu mic, cu mare, din curiozitate, si-a facut cont sa vada ce noutati aduce minunatul Netflix si cat de “la zi” este acesta.

Acum, ca a trecut o luna si aceasta luna moca a expirat sunt tare curioasa cati dintre utilizatorii initiali de Netflix din Romania au mai ramas fideli streaming-ului video.

Personal mi-am prelungit abonamentul la Netflix insa sunt convinsa ca foarte multi dintre voi nu o veti facea iar motivele ar fi cam aceastea:

  • Pretul –  Chiar daca 8, 10 sau 12 euro nu inseamna o avere, foarte multi nu sunt dispusi sa dea banii aceastia luna de luna pentru a vedea seriale sau filme de la o telecomanda distanta, ci prefera in continuare sa descarce filme de pe filelist. Macar de s-ar duce la cinematograf! 🙂
  • Lipsa subtitrarilor in limba romana – In momentul de fata sunt disponibile subtitrari in limba engleza, franceza. Cu toate ca engleza este o limba de circulatie internationala, nu stiu daca chiar toata familia intelege ce se vorbeste in film sau serial, direct in engleza.
  • Actualizarea serialelor si filmelor – Recunosc, aici este o mica, mare problema deoarece inca de cand au inceput zvonurilor sa curga cum ca Netflix va ajunge si in Romania, mi-am imaginat ca voi porni televizorul si de la o telecomanda distanta ma vor astepta serialele si filmele preferate. In realitate, de fapt, lucrurile stau putin cam diferit. Spre exemplu, eu urmaresc The Arrow, care pe Netflix este abia pe la sezonu 3 iar The Flash si DC’S Legend of Tomorrow nici nu exista.

Daca o sa ma intrebati pe mine daca sunt sau nu multumita de Netflix, o sa va zic ca din punct de vedere tehnic, totul merge ceas. Am ales abonamentul de 10 euro  pentru ca inca nu ne-am luat un TV cu display 4K, asadar 1080p sunt mai mult decat suficienti.

Faptul ca nu exista inca subtitrari in romana nu ma deranjeaza pentru ca inteleg si in engleza. Deranjant este doar faptul ca desi am sperat ca odata cu instalarea lui Netflix pe Smart TV-ul personal, nu o sa mai fiu nevoita sa descarcat de pe filelist episoadele serialelor preferate.

Am apreciat ca Netflix iti permite sa adaugi 2 conturi, astfel lista mea cu seriale si filme preferate va fi in siguranta de a lui.

Tu ti-ai prelungit abonamentul la Netflix?