Marilyn Monroe: doua filme ce trebuie vazute

5
681
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe

Marilyn Monroe este, de departe, cea mai faimoasa actrita a tuturor timpurilor. Chiar daca nu ai vazut niciun film cu ea, ii cunosti numele, fata si profesia, indiferent de generatia din care faci parte, lucru pe care nu il poti spune despre oricare alt actor din trecut – excludem prezentul, pentru ca Angelina Jolie apare in continuare la televizor si in filme, insa abia dupa retragerea ei din lumea filmului ii vom realiza impactul cu adevarat.

In ciuda acestui fapt, in perioada ei, Marilyn Monroe nu primea cele mai bune recenzii,  iar regizorii lucrau cu ea, adesea, deoarece aceasta aducea incasari mari la box office, publicul fiind dintotdeauna fascinat de voluptoasa actrita/cantareata. Moartea ei, invaluita in mister, i-a cimentat statutul in cultura pop, ramanand vesnic tanara si frumoasa. Treptat, talentul ei actoricesc a inceput sa fie apreciat, fiind considerata una dintre cele mai bune actrite de comedie ale tuturor timpurilor, iar Institutul American de Film a numit-o ca fiind a sasea cea mai buna actrita a tuturor timpurilor. De aceea, m-am gandit sa ma recomand doua filme cu ea, pe care trebuie sa la vada oricare cinefil.

Primul este “Some Like It Hot” (“Unora le place jazz-ul”), care este considerat de multi ca fiind cel mai bun rol al sau, dar si cel mai bun film; ca urmare, Institul American de Film l-a numit ca fiind cel mai comic film al tututor timpurilor. Filmul ii ore in rolurile principale si pe Tony Curtis si Jack Lemmon, doi muzicieni care fug din Chicago pentru a se ascunde de mafie. Acestia se costumeaza in femei si se alatura unei trupe de jazz feminin, iar personajul lui Tony Curtis se indragosteste de Sugar, personajul lui Monroe.

“Cumpana de sapte ani” (“The Seven Year Itch”) contine una dintre cele mai faimoase scene din istoria filmului, anume, cel in care rochia alba a actritei este suflata de vant. Marilyn Monroe joaca rolul unei fete care locuieste deasupra protagonistului, Richard Sherman (interpretat de Tom Ewell), un om de afaceri ramas singur peste vara in apartamentul sau din Manhattan, perioada in care sotia si copilul lor sunt plecati in Maine.  Evident, acesta devine interesat de vecina lui sexy, insa este intr-o cumpana, deoarece, dupa cum am precizat, este totusi casatorit.

Daca vrei sa vedeti doua filme care va vor face sa radeti, va recomand cu caldura acestea doua.