“Lucy” – ce s-ar putea intampla cu tine daca ti-ai folosi mai mult de 10% din creier

9
1006

Lucy

De la primul trailer, de cateva secunde, vazut in cinematograf si pana a reusi sa ma bucur de cele 90 de minute pline de actiune, nu a trecut decat cateva luni.
Am reusit sa vad filmul in avanpremiera, intr-o seara de joi, intr-o saptamana in care toata lumea vorbea despre film si( in mintea mea) se batea pe rezervari de locuri cat mai bune la film.
Am avut  cele mai bune locuri din sala, cea mai frumoasa companie si cei mai prosti vecini. Nu vorbesc de vecinii din partea dreapta caci aceia imi erau prieteni, ci despre cei din partea stanga, care cred ca nu mai fusesera niciodata intr-un cinematograf. Sa gandesc varianta cea mai buna, care si-au dat ultimii banii pentru a viziona “Lucy” si au fost obligati de circumstante sa isi cumpera apa la 1 litru si chipsuri de la Mega-Image-ul din colt, caci altfel nu-mi explic fosnetul pungii de chipsuri care m-a innebunit toata seara.
Depasind aceste mici obstacole, am reusit sa savurez din plin momentele de stiinta imbinate cu actiune si foarte mult SF.
Si acum, sa va povestesc si voua despre ce este vorba ca poate nu ati reusit sa mergeti inca.
Scarlett Johansson in rolul sau de Lucy este o tanara studenta trimisa de catre parinti la facultate si care in loc sa se ocupe de tainele studiului, ea tine mai mult barurile si cluburilor, acolo unde il cunoaste si pe prietenul sau, un tip dubios, si care cu voia ei sau fara voia ei, o implica in ceva afaceri murdare cu niste chinezi. Frumoasa blonda se trezeste carausi de droguri, dar ceva drog special care arata ca o sare de baie :))) (n-am retinut exact ce era, cica ar fi hormon secretat de femeile gravide in primele luni de sarcina in cantitati foarte mici. ) O data patruns drogul in organism, acesta o face pe Lucy sa se transforme, sa capete abilitati pe care pana acum nu le-a avut niciodata. Pe masura ce drogul respectiv ataca celulele corpului, acestea se multiplicau si ea ajungea sa isi foloseasca tot mai mult creierul. Reuseste sa invete limba chineza in mai putin de o ora, sa citeasca gandurile oamenilor, sa ii manipuleze, sa isi schimbe culoarea ochilor in diferinte nuante, sa isi aminteasca gustul laptelui supt de la mama ei si de pisica birmaneza pe care o avusese cand avea  doar 1 an.
In paralele ne sunt prezentate cercetarile savantului Norman (Morgan Freeman) care le povesteste tinerilor studenti la medicina cmu omul reuseste sa isi foloseasca doar 10% din creier, in timp ce delfinii folosesc 20% din creier, descoperind ecolatia iar biata Lucy fara voia ei ajunge sa isi foloseasca creierul la 100%.
Poate ca o sa va intrebati ce se intampla cu ea cand ajunge la 100%. Ca sa aflati raspunsul trebuie sa mergeti sa-l vedeti.
Daca ati vazut “Transcendece si v-a placut, atunci o sa va placa si “Lucy”.
Daca nu iti place SF-ul si te duci doar sa o vezi pe Scarlette e posibil sa te plictisesti extraordinar de tare pentru ca este foarte, foarte, foarte mult SF la mijloc.