Logo-ul Apple

4
1297
Apple

Exista o serie de mituri despre muscatura din logo-ul Apple si de ce a fost implementata aceasta in cadrul imaginii atat de popularului brand Apple. Daca te vei uita mai cu atentie la logo-ul Apple, vei observa ca muscatura din acest logo este perfect curbata, ceea ce nu prea pare in sincron cu o muscatura reala de mar care nu ar mai rezulta o asemenea forma.

In timp ce unii pot sustine ca acesta este pur si simplu rezultatul artei abstracte utilizate pentru design, altii speculeaza ca aceasta muscatura poate avea o anumita semnificatie pentru cineva. Muscatura perfect sincronizata se crede ca ar reprezenta conturul literei A, care, in vremea in care a fost proiectat logo-ul, era numele noului computer-Apple II.

Limbajul universal al lumii electronicii este binar. Un byte este un grup de digite binare (bits) care sunt operate impreuna pe calculatoare. Astfel ca termenii kilobiti, megabiti sau gigabiti sunt sinonime cu calculatoarele. Potrivit unei legende urbane, designerul logo-ului Apple a introdus muscatura in acesta pentru a simboliza byte-ul si pentru a exprima faptul ca Apple era o companie care proiecta calculatoare, asadar oferindu-i logo-ului o personalitate unica.

Mai exista un mit care circula  in jurul acelei muscaturi, care pare sa fie mult mai atractiv catre cei care sunt inclinati spre religie. Potrivit acestui mit, marul din logo reprezinta marul cunostintei, similar cu cel care se credea ca a crescut in Pomul Cunoasterii din Gradina Raiului. Asadar, muscatura se crede ca ar insemna ca un user Apple ar intra in sistemul calculatorului in cauza, acest lucru oferindu-i o sursa nelimitata de cunostinte celui in cauza. Sa speramm totusi ca folosindu-ne de Apple nu vom ajunge sa pacatuim si sa il infuriem pe Dumnezeu.

Alan Turing a fost un om de stiinta in calculatoare britanic, matematician, logician, criptanalist, filosof, biolog matematic si alergator la maaraton. Este mai ales cunoscut ca tatal stiintei calculatoarelor si mai era si gay. Asta nu conteaza, insa ceea ce conteaza este faptul ca acesta s-a sinucis si se crede ca muscatura din logo-ul Apple ii este inchinata deoarece acesta s-a sinucis cu un mar cu cianura.