Lâna merinos, cel mai bun izolator termic

5
986

Clipele petrecute afară iarna sunt extraordinar de geroase și dacă esti foarte friguros, așa ca mine, cred că știi ce înseamnă să ai o groază de rânduri de haine groase.

Pentru ca m-am saturat sa fiu infofolita iarna de iarna, anul acesta m-am gandit sa imi schimb intreaga garderoba si sa-mi achizitionez imbracaminte din lana merinos.

Probabil că o să vă întrebați ce legătură au hainele din lână merinos. Ei bine, lâna merinos este extrem de hidrofila și poate absorbi cantități mari de umiditate , în special în comparație cu fibrele sintetice . Asadar,  o haină din lână merinos pura, poate absorbi umezeala echivalentă a 35 % din greutatea sa netă fără a se simți ud sau umed și rece . Mai mult , lâna de fapt generează căldură atunci când absoarbe umezeala , astfel încât chiar și hainele din lână umede vor tine de cald . Prin utilizarea lenjeriei din lână , se reduce foarte mult riscul de hipotermie.

Articolele îmbrăcăminte lână merinos sunt un excelent izolator termic . Fibrele de lână merinos sunt foarte ondulate si pufoase, acestea retinand milioanele de bule de aer mici din tesatura . Aceste bule de aer retin căldura corpului , creand un tampon de protecție împotriva frigului .

Lâna merinos funcționează în mod natural cu sistemul de încălzire si racire a corpului. Acesta regleaza temperatura corpului prin absorbirea si eliberarea umiditatii . Atunci când vremea este rece și uscata , lâna absoarbe transpiratia și declanșează un proces prin care materialul generează căldură ( numită ” căldură de absorbție ” ) . Într-un mediu cald , haina ta merinos va regla temperatura prin ” răcire prin evaporare ” . Acesta este același principiu pe care il foloseste organismul nostru : produce sudoare să se răcească . In acest mod lâna regleaza temperatura corpului și vă ajută să păstrați o temperatură constantă și confortabila în orice conditii .

 

Lâna merinos are o rezistenta naturala permanentă la dezvoltarea microbiană și retenția mirosului . Articolele de îmbrăcăminte pot fi purtate  timp de mai multe zile , fără a dezvolta miros. Motivul este o combinație intre capacitatea lânii merinos de a absorbi rapid sudoarea și a evapora -o , și suprafața neregulată și încărcată negativ a fibrelor. Bacteriile care dezvolta mirosul neplacut,  prefera suprafetele plate si care permit incarcarea pozitiva, ca cele sintetice. Fibrele sintetice cresc potentialul de dezvoltare a mirosului corpului , deoarece acestea creează un teren propice pentru bacterii . Transpiratia in sine nu are miros , dar bacteriile care prolifereaza in timp pot crea mirosuri neplăcute .

 

Pentru că frigul te ia întotdeauna de la picioare, primul articol vestimentar pe care mi l-am achiziționat pentru această iarnă sunt:

Pantalonii de corp LightWool

imbracaminte_de_corp_aclima_pantaloni_de_corp_lina_merinos_lightwool_dama_2290

Dacă sunteți și voi interesați să vă achiziționați îmbrăcăminte din lână merinos, puteți intra aici, pe site-ul celor de la Craimont și veți vedea toate hainele din lână.