Izolatia locuintei – o investitie necesara

3
783
www.e-izolatii.ro

Orice proprietar isi doreste confort, indiferent ca sta la casa la curte sau intr-un apartament. Cand vine vorba de agentul termic, nu se doresc pierderi, in special in perioada iernii.

Vara se fac de obicei interventiile cu privire la izolatie, pentru ca pierderile de caldura sa nu mai existe in sezonul rece. Ca simpla idee, un procent intre 30 si 35% din caldura unei locuinte poate fi pierduta prin peretii exteriori. Astfel se impune necesitatea unei bune izolatii termice, atat pentru reducerea cheltuielilor cu incalzirea, cat si pentru confortul sporit oferit. Chiar si pe timpul verii, prin izolatia peretilor, se obtine o mentinere indelungata a temperaturii in interior, ceea ce inseamna ca nu te vei mai sufoca de caldura si nu va trebui sa mentii tot timpul deschis aerul conditionat.

In principiu izolatia se face folosind unul din cele doua tipuri de materiale: polistiren sau vata minerala. Fiecare cu specificatiile sale – polistirenul expandat sau cel extrudat este folosit cu preponderenta pentru izolarea exterioara. Rezistenta la intemperii si conditii meteo recomanda polistirenul in acest sens. De densitati diferite, polistirenul poate fi folosit fie pentru izolarea peretilor, fie pentru fundatii ori pardoseli.

Cand vine vorba de izolatie cu vata minerala, avantajul este dublu. Vata minerala poate fi folosita pentru izolatie atat pentru interioare, cat si pentru exterioare. Variantele sunt multiple in cazul izolatiei interioare – poti opta pentru vata bazaltica sau vata de sticla – dupa caz. Avantajele sunt multiple, indiferent de caz. Daca tariful este ceea ce reprezinta interes, poti gasi diverse oferte facand o simpla cautare online dupa termenul vata minerala pret.

Seria avantajelor izolatiei locuintei, indiferent de materialul ales, inglobeaza in principal reducerea pierderilor de caldura. Proprietatile termoizolante recomanda izolatia cu polistiren sau vata minerala in special pentru perioadele de iarna, cand facturile la incalzire pot ajunge destul de mari.

Reducandu-se pierderile de caldura se reduce consumul dar se ofera si un confort intern sporit, izolatia contribuind de asemenea si la reducerea poluarii fonice intr-o oarecare masura. Nu vor mai exista probleme cauzate de condens – ceea ce inseamna ca igrasia ori mucegaiul nu isi vor mai face simtita prezenta.

Pentru pereti exteriori, pentru pereti interiori sau chiar pentru acoperis trebuie subliniata inca o data importanta izolatiei. Se rentabilizeaza consumul iar beneficiile se fac simtite imediat, atat din punct de vedere financiar cat si din punct de vedere al confortului. Toate aceste proprietati si specificatii recomanda izolatia pentru orice locuinta, pentru orice proprietar, de ce nu chiar in sectoare precum cel industrial, comercial, institutional si asa mai departe.