Implantul Dentar – MITURI

6
1095

De când mă știu am o obsesie pentru dinții albi, perfecți și un zâmbet cât mai natural și strălucitor. Dar cum în viață nu le poți avea pe toate, în copilărie, dintr-o mică neatenție, în timp ce mă plimbam cu bicicleta pe faleza din spatele casei, nu știum, pedala de la bicicletă a atins pământul și eu am căzut fix cu dinții în asfalt. Acum când îmi aduc aminte mă bufnește râsul, însă atunci a fost extrem de dureros și neplăcut pentru că mi-am și ciobit unul din dinții din față.

Cât am fost mai mică nu pot să zic că m-a deranjat foarte tare faptul că atunci când zâmbeam unul dintre incisivi era un pic ciobit, însă pe parcursul timpului a devenit o problemă. Mă simțeam tare ciudat atunci când eram în public și râdeam.

Înainte de a trece la treabă, am ales să vorbesc cu cei de la stomatologie pentru a imi oferi raspunsuri si informatii avizate vis a vi de implantul dentare.

dentist

Mituri despre implantul dentare

  • Intervenția chirurgicală pentru implantul dentar este foarte dureroasă

Am început cu acest mit deoarece foarte mulți oameni, cu toate că au probleme cu dantura, nu se duc la stomatolog deoarece le este teamă și foarte frică. Dragilor, știu că este tare neplăcut ca cineva să umble în gura voastră, însă totul se face sub anestezie. Tot ce veți simți va fi o pișcătură atunci când stomatologul vă face anestezia.

Scuzați-mă că vă vorbesc așa, însă treaba asta este o mare prostie. Implantul dentar nu este contraindicat tinerilor. Este adevărat că mai există și alte soluții, dar dacă stomatologul decide că singura variantă disponibilă mai este doar implantul dentar, trebuie să-l credeți pe cuvânt. Eu nu mi-am făcut atunci când eram micuță pentru că nu m-a deranjat faptul că incisivul meu e ciobit.

  • Implantul dentar vine cu o mulțime de efecte secundare

Riscurile și complicațiile care pot apărea sunt aceleași ca la orice tip de intervenție chirurgicală care presupune incizii si suturi. Un disconfort local și o inflamarea a zonei sunt posibile, dar nu obligatorii. Te poți întoarce la lucru de a doua zi. Medicul îți va explica în amănunt totul.

  • Tratamentul postoperator este de lungă durată

Este firesc ca integrarea implantul dentar în maxilar să dureze câteva luni. Osul nu „crește” peste noapte. Însă aceste luni trec foarte repede. În definitiv, câți dintre cei care pierd un dinte se duc imediat, a doua zi, la dentist?

  • Implantul dentar costă foarte mult

Știu că banii sunt un subiect destul de sensibil pentru mulți, însă gândiți-vă că e important să vă alegeți un stomatolog care știe meserie, care lucrează cu un tehnician bun și care folosește cele mai bune materiale. Mai bine dai mai mulți bani aici, decât la doctorul din colț, spre exemplu, și știi că toată viața nu mai ai probleme decât să îți fie să mănânci sau să bei ceva pentru că există riscul să-ți pierzi dinții.