Hârtia igienică, un element cheie pentru cei cu boli hemoroidale

8
1508

Atunci când se vorbește despre viață de zi cu zi a unui pacient care suferă de boală hemoroidală, majoritatea medicilor și specialiștilor, în general, explică persoanei în cauză lucruri esențiale în legătură cu alimentația, cu exercițiul fizic, cu stresul cotidian și cu viață sexuală. Toate acestea sunt considerate cele mai importante elemente care pot influența dezvoltarea acestei afecțiuni de-a lungul unei perioade relativ scurte de timp, nerespectarea indicațiilor medicului curant putând să conducă la apariția unor crize foarte grave de hemoroizi.

Pentru un pacient care prezintă o anumită sensibilitate a zonei anale și care știe acest lucru, este bine că medicul să indice folosirea unor prosoape hartie igienică de calitate superioară, cu o grosime ridicată, formată din mai multe straturi, foarte moale și foarte rezistentă. De asemenea, se preferă că materialul din care este formată această să fie, în marea lui majoritate, celuloză pură, extrasă în mod ecologic și organic din plante.

De obicei, hârtia igienică este, de fapt, hârtie refolosită din diverse alte surse. Acest tip de hârtie este complet interzis pacienților care suferă de boală hemoroidala, pentru că nu este niciodată suficient de moale pentru a nu le răni mucoasă anala și, mai ales, nu este niciodată suficient de pură pentru a asigură lipsă completă a unor agenți iritanți la nivelul hârtiei în șine.

Unii dintre cei mai cunoscuți agenți inflamatori care se pot întâlni frecvent în compoziția hârtiei igienice formată din hârtie reciclată sunt ionii de metale grele. Procesul tehnologic în șine necesită catalizatori pentru a mari viteză de producție și, prin urmare, pentru a mari productivitatea și profitul companiei producătoare, dar catalizatorii se elimină în etapele finale în proporție foarte mare.

Un alt lucru care trebuie neapărat menționat unui pacient în legătură cu hârtia igienică folosită este faptul că această trebuie să fie albă, fără însemne și inscripționări de alte culori, efectuate tot cu ajutorul cernelurilor formate din metale grele, și, mai ales, faptul că hârtia igienică trebuie să fie inodora.

Există pe piață o serie de hârtii igienice de categorie superioară care sunt impregnate cu substanțe ce imprima un anumit miros, destinate acoperirii mirosului fecalelor. în cazul suferinzilor de hemoroizi, se preferă evitarea contactului cu orice tip de substanțe care pot să conducă la iritații suplimentare, iar substanțele cu miros intră în această categorie. în concluzie, hârtia igienică ideală este cea de calitate superioară, care conține celuloză extrasă recent din plante crescute în mod natural, fără intervenția erbicidelor și pesticidelor, de culoare albă, mâță, fără inscripționări și însemne, fără miros, moale și rezistentă.