Gardienii Galaxiei

5
743

Gardienii Galaxiei

Trebuie sa recunosc ca atunci cand am ales sa merg la film am fost destul de sceptica in privinta lui intrucat din trailerele vazute pana acum nu ma atrage foarte tare. M-am dus doar datorita faptului ca filmul este produs de catre cei de la Marvel care niciodata, dar absolut niciodata, nu au facut vreun film prost.
Nu am avut cum sa nu observ ca simpaticul Chris Pratt a slabit kilograme bune pentru a reusi sa aiba un asemenea rol – pamantean rapit de pe Terra la moartea mamei sale in 1988 de catre Distrugatorii condusi de catre Yondu (Michael Rooker).
Impreuna cu parintele adoptiv, Yondu si Distrugatorii sai, Quill, porneste in cautarea unui glob de o valoarea inestimabila si care il duce pe o planeta parasita- Morag. In urma confruntarii cu un grup de razboinici il determina pe Peter sa isi dea seama de adevarata valoare a globului mult ravnit.
Acesta formeaza echipa cu invincibilul Drax Distrugatorul, cu mortala Gamora, fiica adoptiva a lui Thanos care il tradeaza si doreste sa se razbune pe acesta dupa ce i-a ucis familia, cu Groot (vocea lui Vin Diesel) un umanoid in forma de copac si despre care neinitiatii cred ca spune doar “I am Groot”. Sa nu il uitam pe Rocket un raton cu inteligenta umana iesita din comun si un geniu al tehnologiei.
Interesant la filmul lui James Gunn este faptul ca personajele isi incep calatoria intr-o zona extrem de gri a legii: Peter Quill este hot, Gamora aghiotanta unui dement in stare sa distruga o intreaga civilizatie, Rocket un vanator de recompense fara scrupule, iar Drax un ucigaş furibund. Toti se vor reinventa datorita scenariului captivant scris de Gunn si Nicole Perlman, devenind eroi in toata puterea cuvantului.
Mai multe nu va mai spun pentru ca asta ar insemna sa dau toate detaliile “din casa” si sa nu va mai duceti la cinematograf.
Mergeti cu incredere caci nici nu veti simti cand vor trece cele 2 ore petrecute pe scaun!!

P.S – Coloana sonora e absolut geniala!