Fobia de stomatolog – am scăpat de ea

4
955

Cu toate că am terminat medicină veterinară și cam știu cu ce se mănâncă medicina, asta nu înseamnă că nu sunt și eu om și nu am frici. Una dintre fricile mele cele mai mari este cea de medicul stomatolog, cu toate că sunt pe mâini bune în clinica celor de la Dental Praxis, cred că îmi e frică mai exact de freza pentru pilire și curățare a dinților.

Nu mai zic că oricât de tare m-ar durea vreo măsea, în clipa în care am intrat pe ușa clinicii nu mă mai doare absolut nimic 🙂 Așa s-a întâmplat și ultima dată când împreună cu medicul meu de la Dental Praxis am ajuns la concluzia că măseaua pe care o am acum e mai mult moartă decât vie și va trebui înlocuită cu o punte dentară.

Puntea dentară este o lucrare protetică fixă realizată pentru substituirea unui dinte sau a mai multor dinți ce lipsesc sau sunt deteriorați, în cazul meu va fi nevoie de un singur implant dentar pentru a avea din nou un zâmbet perfect și extrem de alb.

Pentru că nu suport absolut deloc durerea, l-am rugat pe domnu` doctor să-mi deconspireze miturile pe care le-am citit pe internet despre implantul dentar. Acesta mi-a explicat pas cu pas fiecare etapă pe care o face sau o va face.

Întreg procesul de implantare a șurubului pe post de rădăcină s-a făcut sub anestezie locală și a durat aproximativ o oră și ceva, asta nu înainte de a face o radiografie dentară pentru a ii fi mult mai ușor de lucrat domnului doctor.

Acum sunt în perioada de vindecare, așa numita perioadă de oseointegrare, care durează între 3 și 6 luni.

Apoi urmează ca medicul să îmi atașeze un bont protetic. Din acest moment protezarea prin coroane, punți sau proteze mai necesita câteva ședințe, deci cateva zile.

Cabinetul stomatologic a celor de la  Dental Praxis îl găsiți în București, lângă Maternitatea Giulești (str. Boisoara, nr 10-12, sector 6).