Festivalul ANONIMUL revine în Delta Dunării!

0
773
festivalul anonimul 2015

Festivalul ANONIMUL se va desfășura în perioada 17-23 august la Sf Gheorghe, în Delta Dunării.

După ce anul trecut cea de-a XI-a ediție a Festivalului Anonimul s-a mutat din inima Deltei în “buricul” Capialei, anul acesta, ediția a XIIa se mută din nou la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, între 17 și 23 august.

Așa cum ne-am obișnuit, selecția filmelor care se înscriu în cadrul festivalului este făcută de criticul de filmul Irina-Margaresta Nistor.

Competiția de lungmetraj va prezenta și anul acesta 7 titluri propuse de selectorul Ludmila Cvikova, curator de film și fost selector la Rotterdam IFF și la Doha IFF.

Trofeul Festivalului ANONIMUL, Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune și respectiv Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație vor fi acordate în baza voturilor exprimate de publicul prezent la Festival, în timp ce Fundația Anonimul va acorda Premiul Ovidiu Bose Paștină.

Festivalul, organizat de Fundația Anonimul, se desfășoară după structura de acum foarte cunoscută publicului și include Panorama Internațională (filme premiate la alte festivaluri importante din 2015, omagii, retrospective), secțiunea Actori în spatele camerei, secțiunea OFF Românesc.

Ne vedem acolo! 🙂