Fara lacate de iubire la Paris?

3
861

Putem spune ca in fiecare tara se afla cate un pod al iubirii, unde indragostitii si arata dragostea eterne unul fata de celalat, prin legarea unui lacat de pod. In lume sunt cunoscuta cel putin 100 de astfel de poduri, care sunt un simbol al dragostei vesnice.

Parisul este locul perfect pentru a-i cere iubitei sa-ti fie alaturi pentru tot restul vietii tale. Iar pentru ca propunerea sa fie una cu adevarat speciala, ar trebui facuta pe Podul Iubirii de peste Sena. Podul lacatelor iubirii este un loc deja cunoscut in randul indragostilor.

In Franta, indragostitii aveau obiceiul de a-si prinde „lacatele iubirii” pe Podul Artelor. De acest loc simbolic al Parisului se leaga cateva intamplari interesante. Milioane de indragostitii din lumea intreaga vin la Paris, cumpara un lacat, inscriptioneaza cateva cuvinte de dragoste pe el,  il leaga de grilajul podului, fac o poza dupa care arunca cheita in Sena.

Insa, autoritatile de la Paris au anuntat ca vor inlocui toate barele de fier ale structurii cu panouri de plastic, dupa ce acum cateva luni o portiune a podului Pont des Arts, s-a prabusit datorita greutatii miilor de lacate care se aflau agatate acolo.

In luna iunie a anului 2014, o balustrada de pe celebrul Pont des Arts din Paris s-a prabusit, sub greutatea lacatelor de iubire. Acest lucru a cauzat evacuarea acelei pasarelei pentru pietoni, care traverseaza Sena in fata muzeului Luvru oferind vizitatorilor una dintre cele mai frumoase vederi asupra Parisului.

Actiunea de eliminare a lacatelor a beneficiat de o larga mediatizare pe platforma de socializare Twitter, unde au aparut numeroase imagini de la acest eveniment, in timp o multime de oameni curiosi au fost prezenti la fata locului.

Aceasta actiune va dura aproape o saptamana, aceste simboluri ale iubirii urmand sa fie inlocuite de o instalatie artistica. Incepand cu toamna acestui an, in locul grilajelor pe care erau montate lacatele vor fi instalate panouri de sticla.