Expozitia “The Human Body”

3
820

The Human Body

Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, in colobarare cu Events si GForce Exhibitions, organieaza expozitia “The Human Body”.
Aceasta este in premiera in Romania si prezinta vizitatorilor peste 200 de exponate-corpuri umane reale, care prin disectie la nivelor organelor si tesuturilor ofera o perspectiva unica, tridimensionala, a tot ceea ce se afla sub piele.
Expoziția „THE HUMAN BODY” se deschide pe data de 22 martie 2013 si poate fi vizitata pana pe data de 30 iunie 2013.
Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate in orașe precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

De ce strănutăm? De ce sunt şoldurile femeii mai mari decât cele ale bărbatului? Unde se află cele mai mici oase în corpul nostru? Care sunt efectele fumatului pasiv asupra fertilităţii? Care muşchi sunt mai puternici, cei ai femeii sau ai bărbatului? Care este rolul placentei? Unde se găseşte vertebra Atlas în corpul nostru? Dar tendonul lui Ahile? Ce este o scanare TC? De câte ori respirăm, în medie, pe minut? Colesterolul, bun sau rău?

Toate aceasta sunt doar cateva din întrebările la care veţi afla răspuns vizitând expoziția ”The Human Body”.
Rolul expozitiei este de a schimba modul in care oamenii percep corpul uman, oferindu-le posibilitatea de a-si privi organismul prin ochii unui chirurg si de a „experimenta” o incursiune vizuala in interiorul sau.

sursa