Este necesar sa angajezi un designer profesionist pentru site?

4
399
designer

Designul web este un pas foarte important ce nu trebuie omis in construirea unui site de succes. Trebuie sa reflecte atat profesionalism cat si creativitate. Chiar daca noi, romanii, ne pricepem la toate, in acest caz este indicat sa lasam aceasta sarcina in mainile unei persoane responsabile si profesioniste.

Orice afacere trebuie sa aiba si prezenta online in zilele noastre. Dupa cum se spune, nu esti online – nu existi. Astfel rolul principal al unui site este sa atraga cat mai multi vizitatori. Acest lucru nu ar putea fi realizat fara un designer web care sa aiba grija de toate aspectele. De la scheme de culori pana la fonturi de text si alte elemente si specificatii ale textului, designer-ul are grija de tot. Design-ul web este de asemenea important pentru partea de promovare online a site-ului, o strategie de marketing folosita de asemenea de tot mai multi oameni de afaceri si de catre organizatii.

Pentru realizarea celui mai bun design web, trebuie avute in vedere cate va aspecte. In primul rand trebuie definit scopul pentru care va fi realizat site-ul. Designer-ul trebuie sa stie acest lucru pentru ca difera modul de realizare a unui site de prezentare, spre exemplu, fata de realizarea unui site de genul unui magazin online. Cei carora le va fi adresat site-ul trebuie sa fie lamuriti asupra a ceea ce acesta ofera. Se pune accent pe brand, informatiile trebuie furnizate ca atare. Se pune accent pe produsele oferite, accentul va trebui sa cada mai mult pe partea de descrieri si pe elemente grafice.

Design-ul va trebui mentinut cat mai simplu. Trebuie evitata adaugarea elementelor grafice care nu sunt absolut necesare, fisierelor de tip flash sau pop-up care nu vor face altceva decat sa agaseze utilizatorii. De asemenea se afecteaza timpul de incarcare al site-ului – aspect foarte important de care trebuie sa tina cont designer-ul in momentul conceperii site-ului, pentru ca la peste 3 secunde timp de incarcare utilizatorii deja inchid pagina, conform statisticilor. Importanta tuturor acestor elemente recomanda cu atat mai mult lasarea misiunii realizarii site-ului in mainile unui designer talentat.