Din secretele unei cafele

0
586
boabe-cafea
boabe-cafea

Poate ca a savura o cafea este un banal moment al diminetii. De fapt daca stai sa te gandesti mai bine nu ar trebui sa fie un oarecare moment. Pentru ca o cafea te revigoreaza, te ajuta sa redevii tu, cel cu chef de viata. Pare ca nici eu nu am stiut multa vreme ce inseamna o cafea de calitate si nu eram dispusa sa cred ca se poate mai bine.

O cafea are si ea nevoie de anume proprietati pentru a fi una de calitate. Iata ce am descoperit:

  1. Cafeaua prajita contine tot mai  multi antioxidanti pe masura ce este tot mai prajita. Se aplica inca numai in cazul acelor boabe care sunt in prima faza verzi si proaspete. Asadar, trebuie sa se evite boabele extra prajite si asta pentru ca acestea isi pierd din proprietati. Dupa culoare te poti orienta spre cele mai deschise la culoare.
  2. Aroma din cafea se pierde pe masura ce se expune tot mai mult la aer. Asa ca este de preferat sa o pastrezi intr-un recipient etans. Daca exista sansa pentru a macina numai cat ai avea nevoie pe moment, cu atat mai bine.
  3. In defavoarea unei cafele realizata la diverse aparate moderne de care dispunem in momentul actual cea facuta la ibric spre exemplu contine mai multi antioxidanti. De asemenea conteaza si tipul de cafea pe care il consumi. Daca e sa ii credem pe italinieni Moka este de tipul de cafea pe care sa il doresti. Dar, gusturile nu se discuta.
  4. O cafea indulcita isi pierde deja din proprietati. O cafea cu lapte are mai putini antioxidanti asa ca este de preferat sa o bei cat mai naturala. Poti in schimb sa optezi pentru cafeaua cu scortisoara.

Nu iti dai seama de detalii si importanta lor pana cand nu incerci si un alt tip de cafea. Eu am incercat, dar tu?