Dietele vegetariene influenteaza schimbarile climatice?

0
490
dieta
dieta

Potrivit unui studiu realizat recent de London School of Hygene, renuntarea la carnea de vita, a produselor lactate, dulciurilor si inlocuirea cestora cu mai multe fructe, legume si cereale conduc la o dieta mai sanatoasa si mai ecologica.

James Milner, co-autorul acestei lucrari realizate la aceasta scoala si lector in cadrul departamentului de sanatate si mediu, a declarat ca aceasta dieta poate parea simpla. Acest studiu nu are ca scop schimbarile de dieta si cum ar putea afecta acest lucru emisiile, ci realizarea unor harti privind ccomportamentul actual de consum pentru a putea determina, in acest fel, unde intervin anumite schimbari.

Dietele vegetariene-exemple

 De exepmplu, in urma unui volum foarte mare de cercetari, s-a constatat ca trecerea la un regim alimentar vegetarian ar putea lasa o amprenta uriasa privind emisiile de carbon cauzate de alimentatia fiecaruia dintre noi. Cercetatorii care studiaza schimbarile climatice si cei de la securitatea alimentara au declarat ca, in cazul in care populatia globala ar reduce sau nu ar mai consuma deloc carne, s-ar putea injumatati costurile acctiunilor de atenuare a emisiilor, stabilizand astfel nivelul de dioxid de carbon la 450ppm pana la mijlocul acestui secol. Acest lucru nu poate fi pus in discutie pentru foarte multi dintre noi.

Cercetatorii au folosite datele provenite de la 1571 de adulti, analizand jurnalele alimentare ale acestora timp de patru zile, astfel incat au reusit sa modeleze dieta acestora facandu-l mai apetisant, dar in aceeasi masura sa reduca emisiile. Cercetatorii au descoperit ca o astfel de dieta, propusa de ei, ar reduce riscul de accident vascular cerebral, diabet zaharat de tip 2, bolile de inima si ar creste speranta de viata a populatiei. Milner a declarat ca cel mai suprinzator lucru al acestei cercetari este acela care tine de beneficiile impresionante pe care aceasta dieta il poate avea asupra sanatatii, dar si asupra mediului inconjurator.

In urma consumului de fructe, legume si cereale ca si masa principala, cercetatorii au descoperit ca emisiile sunt mai „prietenoase” cu mediul decat alte produse.