Cut Bank, un oraș criminal!

7
725
Cut Bank

Cut Bank, un oraș criminal!

Cut Bank sau Orasul Criminal este un thriler regizat de Matt Shakman, după un scenariu scris de Roberto Patino. Din distribuţie fac parte Liam Hemsworth, Billy Bob Thornton, John Malkovich, Teresa Palmer şi Michael Stuhlbarg.

Cut Bank este un oraş liniştit din Montana, departe de zgomotul şi agitaţia marilor oraşe, în care oamenii îşi duc traiul foarte simplu şi nu au foarte multe posibilităţi. Aici s-a născut şi a crescut Dwayne Mclaren (Liam Hemsworth) care după terminarea liceului nu a putut să plece din oraş fiindcă tatăl lui era grav bolnav. Tânărul este nemulţumit de faptul că este legat de acest oraş şi este în stare să facă absolut orice ca să evadeze. El lucrează ca mecanic auto pentru Big Stan Steeley, (Billy Bob Thornton), tatăl iubitei lui.

Visul lui este să ajungă în California cu iubita lui Cassandra Steeley (Teresa Palmer). Pentru ca acest lucru să se întâmple el pune la cale, împreună cu poştaşul oraşului, o crimă falsă. Statul acorda o recompensă de 100.000 de dolari celui care poate aduce dovezi privind uciderea unui funcţionar public. Aşadar el, înscenează omorârea poştaşului ca să facă rost de bani şi să plece din oraş.

Doar că planul lui nu iese aşa cum şi-a închipuit. Conform scenariului său totul ar fi trebuit să fie foarte simplu. În timp ce o filma pe iubita lui pregătindu-se să participe la concursul de frumuseţe Miss Cut Bank, surprinde pe camera video cum cineva îl omoară pe poştaş. “Speriat” de cele întâmplate, Dwayne îi arată filmarea şerifului Vogel, interpretat de John Malkovich. Acesta începe investigările, iar Dwayne face toate demersurile ca să intre în posesia banilor, doar că povestea ia cu totul o altă turnură.

Apariţia în oraş a lui Derby Milton (Michael Stuhlbarg) îi dă peste cap planul lui Dwayne. Bărbatul, un psihopat dezgustat de oameni, aştepta în ziua în care a avut loc crima un colet foarte important. Dispariţia poştaşului face ca pachetul să nu mai ajungă la destinaţie, iar Derby pleacă începe propria lui investigaţie şi pleacă în căutarea pachetul. Pentru a-l găsi, Derby Milton calcă pe cadavre şi îi ucide pe cei care îi stau în cale. Astfel, de la o crimă falsă se ajunge la un şir de crime care pur si simplu îngrozesc oraşul Cut Bank.

Dwayne îşi dă seama de ceea ce a făcut şi vrea să îi spună adevărul şerifului. Şirul de evenimente şi de crime care au loc în oraş îl depăşesc însă şi tânărul ajunge să fie şi el vânat de criminalul în serie. Finalul filmului este surprinzător.

Cut Bank are premiera în România pe 17 aprilie şi este distribuit de RO IMAGE 2000 şi PROGRAMS4MEDIA.