Cum iti imbunatateste sanatatea un animal de companie

0
503
animal

Un animal de companie nu este doar o forma de divertisment, ci poate sa contribuie si la imbunatatirea starii de sanatate. A detine un animal de companie implica o serie de activitati fizice si procese naturale care influenteaza fizicul, mintea si interactiunile sociale ale stapanului. Cateva din beneficiile pentru sanatate aduse de un animal de companie enumeram in continuare.

1. Scaderea tensiunii arteriale. Studii multiple realizate de-a lungul timpului indica faptul ca un animal de companie poate duce la scaderea tensiunii arteriale. Aceasta reactie poate avea implicatii semnificative pentru persoanele care au o tensiune arteriala crescuta sau sufera de hipertensiune. Un animal de companie, alaturi de tratament medicamentos corespunzator, poate oferi o reglare a tensiunii arteriale.

2. Animalele de companie sunt adevarati magneti sociali. Avand un animal de companie iti va fi mult mai usor sa incepi o conversatie cu oricine, ai ocazia de a-ti face cunostinte si prieteni noi, si astfel ti se imbunatateste starea psihicului.

3. Un animal de companie te invita la miscare. In special pentru persoanele varstnice un animal de companie inseamna iesiri mai dese, inseamna miscare in aer liber, cand merg sa plimbe cainele spre exemplu.

4. Nimic nu poate fi mai amuzant si nu poate sa inlature starea de anxietate si depresie mai bine decat un animal de companie. Jucandu-te cu un catel, o pisica sau cu orice alt animal, ajungi sa mai uiti de probleme, te distrezi si te detensionezi in acelasi timp.

Cu privire la ultimul aspect mentionat, nu mai trebuie amintit ca un animal de companie ajuta foarte mult la inlaturarea stresului. Uiti de grijile personale pentru ca trebuie sa ingrijesti animalul, sa te asiguri ca are parte de suficienta miscare si de plimbari, ca este hranit cum trebuie, ca are parte de suficienta afectiune. Prin toate aceste moduri un animal de companie se dovedeste a fi de un real ajutor.