Cum alegem fotograful perfect de nuntă

0
615
fotograf de nunta constantin butuc

Cum alegem fotograful perfect?

Orice mireasă își dorește ca cea mai importantă zi din viața ei, ziua în care devine mireasă, să fie surprinsă în cele mai perfecte și uimitoare cadre. Pentru toate acestea este nevoie de un fotograf de nunta profesionist care să fie toată ziua cu ochii pe miri. Înainte de a te hotărî să îl alegi pe cel mai profesionit dintre profesioniști cred că ar fi bine să te uiți peste o serie de poze pe care le-a făcut de-a lungul timpului la nunți. Este important să facă acest lucru atât în cursul săptămânii, cât și în weekend pentru că astfel se dovedește că are și o experiență în acest domeniu.

Degeaba este el profesionist și cu mult talent dacă toate acestea nu vin alături de un aparat cât se poate de performant. Pentru cei care nu se princep foarte tare la fotografie și la aparatele de fotografiat, poate că acest lucru nu o să vi se pare un lucru cât se poate de important, însă credeți-mă pe cuvânt, este poate printre primele lucruri importante după care să vă ghidați atunci când vă alegeți un fotograf de nuntă. Gândiți-vă că detaliile fac diferența și pozele și filmările de la nuntă vă vor rămâne drept amintiri, toată viața voastră. Fotografiile perfecte de la o nuntă nu sunt făcute doar cu ajutorul unui aparat foto care de regulă este Nikon, fotograful mai trebuie să aibă și trepied, teleobiective etc, putând astfel realiza instantanee cât  se poate de naturale fără ca voi să vă dați seama că sunteți fotografiați.

Desigur un alt aspect de care trebuie ținut cont este și bugetul dedicat fotografiilor de nuntă. După ce nuntă se termină, rămân amintirile și fotografiile. Totul se uită, însă este reamintit prin fotografii. Se spune că angajarea unui fotograf pentru nuntă este că și cumpărarea unei case: primești ceea ce plătești.  La fel stă situația și la alegerea fotografului. Trebuie să simți că alegerea făcută este potrivită, chiar dacă inițial ești atras de variante mai ieftine la care te gândești că nu îți vor afecta atât de mult bugetul.

Dincolo de cât de profesionist este el, cu ce aparate lucrează și câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru ca la final să rămâi cu niște amintiri plăcute de la nuntă, foarte important este  caracterul și personalitatea celui care va fi angajat pentru a imortaliza ziua nunții, persoana care va fi invitată la eveniment și care va așterne pe peliculă fericitul moment. Poate că nu sunt primele lucruri la care un cuplu se gandește când se alege fotograful, însă ulterior se dovedește a fi un factor foarte important în luarea deciziei.

În orice caz, atunci când ești pus în fața faptului împlinit și mai ești si presat de timp că mai sunt câteva luni până la nunta ta și tu nu ți-ai găsit încă fotograful de nuntă, nu mai stai să iei în considerare toate detalii după care în mod normal ar fi trebuit să te ghidezi. Cei mai mulți dintre miri consideră că nu există o rețeță pentru a alege un fotograf și că de cele mai multe ori alegerile acestea sunt făcute cu sufletul.