Ce fel de oameni sunt aceia care nu iubesc animalele?

1
1766

Ce fel de oameni sunt aceia care nu iubesc animalele?

Încă de când eram micuță părinții mei m-au înconjurat cu foarte multe animale, m-au învățat cum să mă comport cu ele,  să nu îmi fie teamă, să le ajut când au nevoie de mine și poate din cauza aceasta am ales să devin medic veterinar.

Am avut o copilărie frumoasă crescând cu o mulțime de animale, de la pești în acvariu,  până la un pui de găină pe care l-am luat de la țară și l-am adus la mama în balcon. Acesta a rămas la noi până s-a făcut bine. Să știți că l-am dus înapoi la mama lui.

mops

La 10 ani a apărut Mișu, un caniche toy care a fost alături de mine în cele mai importante momente din viața mea.
Și acum mama îmi povestește cum vorbeam cu câinii dimineață pe stradă în timp ce mă duceam la grădiniță 🙂

Într-un cuvânt nu îmi văd viața fără animale….

Și atunci cum pot exista o anumită categorie de oameni care să nu iubească animalele?? Cred că sunt fie niște oameni foarte răi, egoiști, fie sunt extrem de frustrați.

Nu pot să îi înțeleg pe acei proaspăt părinți care dacă au un bebe acasă trebuie să facă cumva să scape de câinele sau pisica lor pentru simplu fapt că se îmbolnăvește copilul.  Dragilor, nu e chiar așa!! Din punctul meu de vedere, copilul tău va fi mult mai responsabil și mai puțin egoist dacă în viața lui ar exista un patruped.

Nu îi înțeleg mici pe cei care abandonează animalele sau pe cei care în loc să le dea ceva de mâncare, preferă să le bată.

În ultima perioadă mă confrunt cu indivizi, nu îi pot numi oameni, care atunci când animalul lor se îmbolnăvește ori îl abandonează, ori se gândește că ar fi mai bine să eutanasieze animalul… Fraților, treaba asta cu eutanasia nu e atât de ușor pe cât pare. Să știți că și medicii veterinari sunt în primul rând oameni și în plus de asta dacă patrupedul tău nu este chiar atât de bolnav și are o șansă la viață, nici un medic nu o să i-o ia!!!

După voi, ce fel de oameni sunt aceea care nu iubesc animalele??

 

P.S – Mișu, îmi e foarte dor de tine! 🙁