Casa modulară – o altfel de casă de vacanță

8
1234

Casa modulară se livrează gata construită și se instalează ușor și rapid, într-o singură zi.

Pe mine personal de foarte mult timp mă bate gândul să fac o astfel de achiziție, deoarece recent ai mei și-au cumpărat un teren în inima Deltei, mai exact la Sfântu Gheorghe, unde ca să ajungi acolo trebuie să mergi aproape 5 ore, cu vaporul, pe Dunăre.

Imaginați-vă câtă bătaie de cap ar fi dacă ar trebui să cărăm cu vaporul toate materialele necesare la construirea unei case de vacanțe în Delta Dunării. Din acest motiv am făcut un research despre casele modulare și am găsit următoarele informații pe care vi le împărtășesc și vouă.

Întâlnite mai ales în occident, casele modulare prefabricate au devenit din ce în ce mai apreciate în întreagă lume. Printre principalele avantaje ale acestor construcții se număra prețul de achiziție scăzut, timpul rapid de execuție și de montare. Să nu vă faceți griji în privința băii sau băilor deoarece și astfel de case pot cuprinde un număr variabil de containere sanitare utilate cu dus, wc, oglinzi, boilere etc.

Dacă până acum cele mai multe modele și proiecte de case modulare prefabricate purtau semnătura unor companii din SUA și Canada și se livrau exclusiv pe teritoriul celor două țări, iată că acum pot fi cumpărate mai ușor.

Prețurile variază între 10.500 si 32.700 Euro.

Ca orice altă casă și aceste modele prefabricate din lemn trebuie montate pe o fundație, fundație de care se ocupă beneficiarul casei modulare. De fapt, nu este vorba despre o fundație clasică, ci despre una din piloni de beton, numărul acestora variind în funcție de proiectul ales.

Prețul de transport al unei case modulare prefabricate variază în funcție de distanță, dar și de modelul de casă ales. Spre exemplu, costul minim pentru livrarea în România/București, a unei case este de aproximativ 1700 Euro. Chiar dacă distanță este aceeași, transportul poate varia în funcție de model, deoarece o casă mică poate fi transportată pe o singură platformă, în timp ce pentru transportul unui model mai mare poate fi nevoie de deplasarea a până la 7 platforme simultan.

În orice caz, odată livrat la față locului, modulul va fi mutat cu ajutorul unei macarale, iar montarea definitivă și racordarea la rețelele de apa, gaze și curent electric existențe va mai dură cel mult 24 și 72 de ore.