Calul – un altfel de animal de companie

0
631
Animal de companie diferit calul

In ultima perioada, tot mai des aud si intalnesc persoane care iubesc foarte tare caii si si-ar dori sa aiba in curtea lor cel putin un cal.

Poate ca la prima vedere, nu li se pare foarte greu de intretinut un cal, insa, credeti-ma ca nu se compara cu un caine sau o pisica pe care o tineti in casa ca si animal de companie.

Inainte de a va achizitiona un cal este bine sa va documentati foarte, foarte bine si sa vedeti daca reusiti sa indepliniti conditiile de baza.

Daca te gandesti sa cumperi un cal, probabil ai luat deja lectii sau stii motivul pentru care vrei sa il detii. Trebuie sa alegi calul pe masura obiectivului pe care vrei sa-l indeplineasca, deoarece daca vei alege un cal nepotrivit nu vei face decat sa te enervezi si sa frustrezi bietul animal.

Daca nu detii un grajd amenajat, trebuie sa stii ca un asemenea loc are o chirie comparabila cu inchiriatul unui apartament intr-un oras mediu, iar in acesti bani va fi inclusa si ingrijirea animalului. Pentru transport vei avea nevoie de o rulota speciala, pentru care va trebui sa platesti, evident. Sa nu uitam nici de vizitele la veterinar, vizite care vor include un control amanuntit (in special al dintilor) si vaccinari.

Daca dupa tot ce ai citit aici, am reusit sa te conving sa nu iti mai achizitonezi un cal, iti recomand sa mergi la echitatie sau daca esti o persoana comoda, te invit sa joci jocuri online cu cai, jocuri cu cai 3D.