Baterii si acumulatori telefoane

0
31

Fiecare persoana are unul sau chiar mai multe telefoane mobile. Unii dintre noi le folosim ceva mai rar, pe cand altii le folosim pentru desfasurarea activitatilor de zi cu zi. Cu ajutorul telefonului ne orientam mai bine in spatiu, avem acces la o multitudine la informatii in mod gratuit si putem sa conversam cu prieteni sau rude care se afla in celalalt capat de lume.

Cu siguranta ti s-a intamplat si tie, cel putin o data, sa ramai fara baterie la telefon  in cele mai nepotrivite momente. Deoarece avem tendinta sa utilizam in mod constant telefonul, automat se consuma si foarte multa baterie. Asta inseamna ca este nevoie de o sursa suplimentara de energie electrica, in caz ca nu exista nicio priza la care sa fie conectat smarphone-ul.

Desi majoritatea au tendinta sa creada ca incarcarea wireless asigura energia necesara pe o raza mult mai mare, acest lucru este total ireal.  Acest lucru este valabil doar in cazul in care va aflati in apropierea unei statii de incarcare wireless care este conectata prin cablu la un alimentator. Asadar, alege un incarcator wireless pentru telefon de aceeasi marca cu dispozitivul pe care il detii si care foloseste standardul QI (cel mai folosit in Europa, disponibil si prin aeroporturi, cafenele etc). De asemenea, alege un incarcator telefon cu putere cat mai mare.

            O baterie externa pentru telefon este una dintre prioritati cand vine vorba de achizitiile necesare pentru imbunatatirea vietii.

Regula de baza este ca cu cat capacitatea bateriei este mai mare, cu atat este mai performanta. Cu cat poate sa incarce de mai multe ori telefonul, cu atat este mai convenabila pentru orice utilizator. Alegerea bateriei externe ar trebui sa o faci in functie de capacitatea bateriei telefonului tau. Bineinteles, capacitatea bateriei externe trebuie sa fie mult mai mare decat cea a telefonului, pentru un plus de performanta. Sunt baterii externe care se potrivesc la toate modelele si marcile de telefon, iar aceste sunt bateriile universale. In rest, trebuie neaparat sa se tina cont de marca dispozitivelor. Bateriile de dimensiuni mici, care au o greutate pe masura, ofera portabilitate. Din pacate insa, nu ofera si performante crescute. Astfel, cu cat baterie este mai grea, cu atat este mai performanta.

            Acumulatorul extern pentru telefon – daca doresti sa-l folosesti doar pentru telefonul mobil, atunci o capacitate de 4000-5000 mAh este, in principiu, suficienta. In schimb, daca doresti sa folosesti acumulatorul extern si pentru incarcarea tabletei sau a laptopului, atunci opteaza pentru un acumulator extern cu o capacitate de aproximativ 20000 mAh. Un alt element esential, pe care ar trebui sa-l verifici, este compatibilitatea acumulatorului extern cu telefonul tau.

Poti alege din o serie de modele precum: cu incarcare prin slot USB, modele ce necesita incarcare la priza sau modele mai performante, care folosesc metode de incarcare alternativa, precum energia solara. Indicatorii speciali LED, afisajul prietenos, ce ofera informatii despre gradul de incarcare, posibilitatea de conexiune cu mai multe dispozitive, prin slot-uri USB sau chiar prin wireless, sunt doar cateva dintre variantele de care poti sa beneficiezi. De asemenea, un acumulator extern de calitate este cel care nu cantareste mai mult de 200-300 grame, fiind totodata si usor de transportat.