Aparate de fitness recomandate pentru incepatori

0
534
fitness

Inceperea unei rutine zilnice de antrenamente fizice poate fi destul de intimidanta pentru inceput, in special in primele zile cand ajungi la sala si vezi acolo persoane care deja stiu si folosesc toate echipamentele ca si cum le-ar folosi de o viata.

Folosirea incorecta a aparaturii din sala de forta nu doar ca nu ajuta, ci poate duce si la accidentari nedorite. Unele aparate necesita putin exercitiu pana sa poata fi stapanite pe deplin, nu se bazeaza doar pe instinctele primare ale fiecaruia. Care ar fi cele mai indicate aparate a fi folosite de catre cei ce abia incep un program de antrenamente vedem in continuare.

1. Presa inclinata pentru piept – dupa cum sugereaza si numele, acest aparat este constituit dintr-o banca inclinata si bare cu greutati situate la nivelul pieptului. Pentru a folosi usor acest aparat bara trebuie sa fie prinsa la un nivel mai larg decat cel al umerilor, coatele trebuie de asemenea mentinute la nivelul corpului pentru maximum de rezultate la lucrarea muschilor.

2. Presa pentru picioare – unul din cele mai usor de folosit si cele mai eficiente aparate pentru intarirea musculaturii picioarelor. Posibilitatea de asezare a utilizatorului pe aceasta poate fi inclinata sau dreapta, iar greutatile ce pot fi folosite variaza de asemenea de la cele mai usoare pana la greutati suplimentare pentru cei mai antrenati.

3. Banda de alergare – renumita la randul sau pentru simplul motiv ca este extrem de usor de folosit. Se incepe cu o alergare usoara si se seteaza ulterior viteza, in functie de cat rezista fiecare.

4. Aparatul de vaslit – care ofera un exercitiu atat pentru brate si picioare cat si pentru umeri si spate. Este o varianta ideala de incalzire a corpului, chiar inainte de a incepe antrenamentele la alte aparate.

Aceste aparate pot fi folosite foarte usor chiar si de incepatori, chiar si de cei care vin pentru prima data la sala sau care aleg sa isi cumpere un aparat pentru acasa. In acest fel nu se vor inregistra nici accidentari, iar rezultatele se vor face simtite mai rapid.