Ai indoieli cu privire la firma de servicii funerare?

0
372

Avand in vedere  toate lucrurile pe care esti nevoit sa le faci, atunci cand o persoana draga nu mai este printre cei vii, este de preferat sa alegi serviciile unei firme specializate. Cu siguranta foarte multe persoane sunt constiente de faptul ca pana nu demult servicii funerare de calitate nu gaseai la orice pas si in cele din urma erai nevoit sa te descurci de unul singur.

Cu atat mai mult ca serviciile funerare ale unei firme specializate nu erau concepute si acceptate in randul persoanelor de la sate. Astfel inevitabil s-au produs fel si fel de ganduri negative ce s-au transformat intre timp in adevarate indoieli. Si daca in urma cu ceva timp serviciile funerare se rezumau numai la cateva mici detalii de genul sicrie, coroane si alte cateva produse, in prezent firmele specializate pe astfel de servicii si-au largit gama.

Bineinteles ca toate aceste lucruri s-au intamplat cu scopul de a veni in sprijinul celor care au nevoie de o mana de ajutor si care nu pot fi capabili sa se descurce in astfel de situatii. Si chiar daca pare greu de crezut acest lucru inca mai sunt persoane atat de la sate, cat si de la orase ce nu stiu si nu cunosc care sunt procedurile pentru inmormantarea persoanei dragi. Cu alte cuvinte sunt persoane care nu au trecut niciodata prin astfel de situatii si nu stiu cum sa procedeze. De aceea cele mai multe firme de profil si-au diversificat serviciile.

Ce tip de servicii funerare poti gasi pe piata?

Am putea spune ca aici ar trebui sa facem o separatie clara intre ceea ce inseamna firme cu servicii funerare complete si complexe, dar si firme cu servicii funerare partiale. In privinta serviciilor funerare partiale cred ca stiti deja ca acestea ofera doar anumite servicii si bineinteles au un program fix si pe care de cele mai multe ori nu va puteti baza. In schimb daca vorbim despre firmele cu servicii funerare complexe, in cazul acestora lucrurile sunt putin mai diferite. In sensul ca acestea va pot oferi:

  • transport decedati cu frigider (in special pe timp de vara);
  • repatrierea trupului neinsufletit, acolo unde este cazul;
  • obiectele necesare pentru inmormantare;
  • toate produsele necesare pentru slujba de inmormantare, atat cea de la biserica, cat si cea de la cimitir;
  • pregatirea si randuiala pentru parastasul de dupa slujba de inmormantare;

Asadar daca pana acum nu ati luat in calcul toate aceste date ar fi bine sa nu va faceti idei preconcepute fata de serviciile funerare complexe si complete pe care vi le poate oferi o firma specializata. De altfel in cazul acestor firme cu servicii funerare complexe nu ar trebui sa existe nici un fel de indoiala din partea vreunei persoane.