Agenția imobiliară – Pro sau Contro?

6
1629

În urmă cu câteva luni ne-am mutat în sfârșit la casa noastră, asta după ce cred că am înnebunit toți agenții imobiliare rugându-i să ne prezinte cele mai bune oferte cu apartamente noi Berceni.

Probabil că o să mă întrebați ce a fost în capul meu să apelez la agenții imobiliari, însă o să vedeți și voi că atunci când decideți să nu mai stați cu chirie și vreți să vă luați ceva al vostru, lucrurile se complică un pic. Chiar și atunci când m-am mutat cu chiriei, asta cu vreo 4 ani în urmă, din câte îmi aduc aminte, am apelat la un agent imobiliar care a alergat pentru mine și a ținut cont de toate cerințele mele.

aria-homes-berceni

Acum, când am început să căutăm apartamentul perfect pentru noi, i-am întâlnit pe cei de la Aria Homes și pe Radu, agentul nostru imobiliar, care pe parcursul timpului a devenit și prietenul nostru și îl vedeam atât de implicat, ca și cum căuta pentru el.

Dacă tot am avut o experiență atât de faină cu agenția imobiliară cu care am lucrat, o să vă las principalele avantaje la care am ajuns în urma colaborării cu ei.

  • Localizarea locuințelor disponibile – La scurt timp după conversația pe care am avut-o cu ei, aveau deja în vizor un număr de apartamente disponibile pentru mine.  Radu, agentul cu care am colaborat, a mers cu mine la fiecare vizionare și mi-a prezentat apartamentul în detalii. Se vedea clar că avea temele făcute!
  • Negocierile se fac de către agent – Din punctul meu de vedere, acesta este cel mai important avantaj deoarece stau foarte prost la capitolul negociere.
  • Actele sunt pregătite de către agent – dacă agentul consideră că e ceva în neregulă la mijloc, tu vei fi prima persoana care va afla acest lucru.
  • “Vreau ca apartamentul să fie într-o zonă liniștită și dormitorul să fie ferit de razele soarelui –  printre multe alte facilități, Radu mi-a găsit un apartament de trei camere, într-o zonă liniștită a Bucureștiului iar dormitorul este cea mai răcoroasă cameră din apartament.

Am ales să mergem pe mâna celor de la Aria Homes, așa că în urma negocierilor purtate de Radu, agentul nostru imobiliar,  cu investitorul, ne-am mutat , mai exact într-un minunat apartament de 3 camere din zona Berceni.

Tu ce părere ai despre colaborarea cu o agenție imobiliară?