Află de la Cădar Marius cum să câștigi la pariuri

6
1076
pariuri-x-marius-cadar

Mă aflam într-o agenție Favbet când am văzut, pe o masă alăturată, cartea „Pariuri sportive fără secrete”, scrisă de Marius Cădar. Numele autorului îmi suna cunoscut, dar nu știam de unde să-l iau. Am cerut permisiunea să o răsfoiescu și mi s-a „împrospătat” memoria.

Tentația de a exclama „a mai apărut unul care să își dea cu părerea despre pariuri” a dispărut. Auzisem de Cădar de pe site-ul comunității pariorilor din România. De fapt, el este chiar fondatorul comunității, una care recent a împlinit 10 ani. E plin netul cu sfaturi despre cum poți să câștigi la pariuri. Și eu pot să scriu un set chiar acum, în doi timpi și trei clickuri. Dar ce autoritate am?

Trebuie să respecți câteva reguli

Tocmai mizând pe această autoritate, într-o eră în care tot ce e tipărit migrează spre online pentru a dribla costurile tipografice, Marius Cădar a publicat, în premieră pentru România, o asemenea lucrare. Un risc financiar asumat, dar care sunt convins că va da roade. Eu zic că e cotă 1.15 să iasă pe plus, pentru că tot ce e scris acolo este util atât pariorilor începător, cât și celor vechi în branșă.

Nu este o carte care cum să te îmbogățești peste noapte. Mesajul este cât se poate de onest: din pariuri poți câștiga pe termen lung dacă respecți câteva reguli. Ei bine, aceste reguli sunt prezentate în detaliu. Eu consideram că știu cam totul despre pariuri, dar, după ce am cumpărat-o și am citit-o, am considerat că ne era așa. Nu-i ceva de genul „cu cât știi mai multe, constați că nu știi nimic”. Cu cât știi mai multe, ai mai mari șanse să câștigi și, de ce nu, să transformi pariurile într-o sursă constantă de venit.

Principiile fundamentale ale succesului

pariuri-x-bani

Îți recomand să comanzi și tu un exemplar. Prețul este mic raportat la utilitate. Până atunci, pe post de teasing, îți prezint principiile fundamentale ale succesului pe termen lung la pariurile sportive, așa cum le-am înțeles eu după ce am parcurs lucrarea.

  1. Fixează un obiectiv realist. Dacă crezi că poți să îți alimentezi contul cu 20 de lei și să faci 1.000 de lei într-o lună, mai bine ia-ți o pizza de acei bani. Așa greșeam și eu în trecut. Am ajuns la 520 cel mai mult și i-am pierdut pe toți într-o oră, mergând pe principiul cu care făcusem această sumă. Marius Cădar recomandă un obiectiv realist, adică un câștig de maxim 30% pe lună din buget. Ți-am zis că nu e o carte despre cum să devii bogat peste noapte, ci una onestă.
  2. Gândește un plan de money management și ține-te de el. În pariuri, nu există bani, ci unități. Valoarea unei unități crește o dată cu bugetul sau, după caz, poate scădea. Pariezi un număr de unități în funcție de probabilitatea de a ieși rezultatul pe care mizezi, deci în funcție de anumite praguri ale cotei.
  3. Documentează-te înainte să pariezi. Un pariu de succes este 90% argumentație și 10% inspirație. Atunci când pariezi, trebuie să te bazezi pe statistică și pe tot ce poți afla despre contextul în care se joacă meciul respectiv: accidentați, suspendați, atmosferă la lot, grad de rivalitate, susținerea fanilor, brigadă de arbitri, starea terenului, timpul probabil etc.
  4. Miza pe pariuri pre-meci. Marius Cădar recomandă pariurile pre-meci în detrimentul celor live. Este logic. Când pariezi live, te ia valul și uiți și de money management și de tot. Poți câștiga bani mai rapid, dar la fel rapid poți să îi și pierzi. Pariurile pre-meci sunt puse cu mintea, pe când cele live sunt jucate din impuls.
  5. Cât mai puține meciuri pe bilet. Un parior deștept joacă pe meciuri single. Probabilitatea ca un bilet să fie câștigător scade proporțional cu numărul de evenimente dintr-un pariu multiplu. O cotă 2.00 prinsă e senzațională pentru profesioniști. Cote de la 5.00 în sus arată că încă nu ai depășit stadiul de amator.

Nu m-am simțit deloc cu „musca pe căciulă” citind toate acestea. Din contră. Am încercat să îmi corectez felul în care pariez și rezultatele au fost imediate. Altfel, nici nu m-aș fi obosit să scriu aceste rânduri.