5 lucruri pe care le folosești fără să îți dai seama că sunt pline de microbi

3
783

Care sunt primele lucruri ce vă vin în minte atunci când vă gândiți la microbi?

Am să vă răspund eu prima la întrebare și anume, după cât de des le folosesc pe timpul zilei: telefonul mobil, tastatura și mouse-ul, clanțele de la ușă/bara din metrou, cheile, telecomanda.

Da, știu că poate nu vă vine să credeți dar gândiți-vă cât de des și intens le folosiți, asta după ce ați mai pus mâna pe alte sute de lucruri înainte, pline și acelea de microbi.

O bună perioadă de timp am crezut că toată treaba asta cu microbii sunt doar niște pitici pe creier, apoi s-au transformat în defect profesional, ajungând să mă spăl pe mâini de zeci de ori pe zi.

Haideți să le luăm pe rând și să vedeți de ce sunt aceste lucruri indispensabile nouă pline de microbi.

microbi-in-casa

Telefonul mobil 

Primul semn că smartphone-ul tău e plin de microbi, și ar fi cazul să îi mai dezinfectezi și lui display-ul, este atunci când coșurile încep să te invadeze în zona tâmplelor și pe maxilar. Personal în fiecare zi îmi șterg ecranul telefonului cu un servețel dezinfectant sau de mai multe ori pe zi dacă îl murdăresc de fond de ten.

Tastatura și mouse-ul

Gândiți-vă câte ore petrecem în fața calculatorului folosindu-ne de tastatură și mouse. Cred că în medie, omul modern petrece cel puțin 8 ore în fața laptopului, timp în care mai și mănâncă, după care pune mâinile pe mouse și tastatură, mai și bea, mai și strănută, ați înțeles voi la ce mă refer.

Vă dați seama că nu stau să dezinfectez tastatura și mouse-ul în fiecare zi, dar o dată pe săptămână sigur o fac. În general sunt activități de weekend! 🙂

Clanța de la ușă

Recunosc, cu toate că știu că sunt pline de microbi foarte rar le dezinfectez. N-am să o uit pe mama când după ce a plecat o prietenă de a mea de la noi din vizită, s-a apucat să șteargă cu spirt toate clanțele din casă pentru că domnișoara era răcită și să nu îi dea și ei virușii:)))))))).

Cheile

Nu cred că stă nimeni să dezinfecteze gaura cheii, cheile, inelele pe care îți ții cheile și eventual brelocul. Da, sunt o sursă importantă de microbi, dar asta e, așa capătă omu imunitate.

Telecomanda

Similar cu telefonul mobil, telecomanda mai are dezavantajul de a ajunge pe podea, după canapea, sau, de ce nu,  în gura câinelui. Tocmai din această cauză este bine ca din când în când să ștergeți butoanele cu spirt și să fiți mai atenți unde puneți telecomanda.